Hopp til hovedinnholdet

Arkiv

Hanna Vesterager ble tildelt årets MS-pris på MS-forbundets inspirasjonskonferanse.

BPA-Portalen.no er et nytt nettsted for personer med nedsatt funksjonsevne og som trenger brukerutstyr og personlig assistanse i eller utenfor hjemmet.

På BPA-Portalen vil du finne nyttig informasjon, relevante lenker, aktuelle nyheter og forhåpentligvis mange engasjerte og interessante mennesker med tilknytning til BPA.

På portalen er det et diskusjonsforum hvor alle er velkommen med spørsmål, lufte meninger eller ytre standpunkt.

Artikkelen er hentet fra tv2.no. publisert 05.9.2015, klokken 14.10 - Forfatter: Anja Lohne Holm

I sommer leverte Hanna Vesteragers kollega og verneombud i Arbeidstilsynet André Kaarød et åpent brev til helseministeren. Der ba han på vegne av flere kolleger om en ny vurdering av Hannas sak, fordi de synes det er så urimelig at hun har satt seg i stor gjeld for å bli frisk, spesielt siden man nå vurderer å gjøre nettopp denne behandlingen til en del av det norske helsesystemet.

Hanna Vesterager er første person med autoimmun sykdom som ble henvist og stamcelletransplantert i Sverige 2011. Seniorinspektør i Arbeidstilsynet. Skriver på hannastamceller.blogg.no

Hanna Vesterager tildeles MS-prisen for 2015. Hun får prisen for sin kamp for at norske MS-pasienter skal få tilbud om autolog stamcelletransplantasjon.

MS-forbundet har utarbeidet informasjonsfilmer om MS

Informasjonen i filmene er ment for personer med MS, pårørende, helsepersonell og andre interesserte. De kan sees enkeltvis, eller som kapitler i en lengre film.

Filmene er produsert av det tyske filmselskapet TAKEPART media og science GmbH. Scrabble-spillet som benyttes, er sponset av KE Mathiasen/Norstar AS. '

Filmen «MS, vikinger og Birken» er utarbeidet av Steinar Hybertsen, resten er utarbeidet av
TakePart media og science – www.takepart.de. Tre er laget med økonomisk støtte fra Helsedirektoratet
(Nevroplan 2015). Resten er laget med økonomisk støtte fra Extrastiftelsen
Helse og Rehabilitering.

Beslutningsforum for nye metoder sier ja til to nye varianter av bremsemedisinene Copaxone og Avonex.

Begge er injeksjonspreparater i førstelinjebehandlingen mot attakkpreget MS, som reduserer antall attakker med rundt 30 prosent.

Til vårt medlemsmøte 6.oktober er vi så heldige at Sigbjørn Rogne ( lege, har MS, stamcelletransplantert og kritisk til norske nevrologer ) og Hanna Vesterager den første fra Norge som også har fått stamcellebehandling) kommer.

Med tanke på at dette er et svært spennende og ikke minst viktig tema vil medlemsmøte, mest sannsynligvis, bli avholdt et annet sted enn Valentinlyst Bydelskafe. Sted vil komme så fort det foreligger.

7 - 9 September

Petanque er et boulespill, som spilles med stålkuler på grus. En kamp går til 13 poeng. Målet med en kamp er å komme nærmest «grisen», som ofte kalles målkulen, slik at du til slutt oppnår de nødvendige 13 poeng. På lik linje med curling, teller man poeng når alle kulene er kastet. Det antallet kuler du har nærmere «grisen» enn motstanderen gir deg poeng. Har du tre kuler nærmere «grisen» enn motstanderen får du tre poeng. Petanque er ikke det samme som boccia. En forskjell er f.eks. at Boccia spilles med trekuler på hard og slett sand. 

Artikkel fra Byavisa

http://byavisa.no/2014/08/06/konkurrerer-med-stalkuler/

Stamcelletransplantasjon ved MS må etableres i 2016

Årets sommerfest vil være på Olivia Solsiden 5 juni kl 1800 .

Olivia Solsiden tirsdag 4 juni kl 1800

20. september 16:00
24. september 12:00
24. oktober 12:00
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.