Hopp til hovedinnholdet

Nyheter

Fingolimod (Gilenya) skal ikke brukes av gravide kvinner eller fertile kvinner som ikke bruker sikker prevensjon.

Styrketrening hemmer sykdomsutvikling ved MS. Nå arrangerer vi gratis trening i Slottsparken. Første trening er 24. april.

Vi arrangerer gratis trening i Slottsparken! Første trening er 24. april. Les mer om hva du kan forvente. 

Den nasjonale MS-dagen er lørdag 31. august. Over hele landet blir dagen markert av våre lokalforeninger. Se opp for et arrangement eller stand i nærheten av deg!

MS-forbundet vil også i år delta aktivt under Arendalsuka ved å sette fokus på MS og hjernehelse. Arendalsuka arrangeres i august.

Under Arendalsuka setter vi fokus på hjernehelse. Velkommen til debattmøte torsdag 15. august kl. 14.30-16

Nye metoder har mottatt en fullstendig metodevurdering av MS-legemidler. Rapporten skal behandles av Bestillerforum RHF før den blir offentliggjort.  

Har du en god idé eller et ønske om å utrette noe? Vil du gjøre verden til en litt bedre plass for de med MS? ExtraStiftelsen deler ut over 300 millioner årlig til helse og forskningsprosjekter. Vi oppfordrer deg som aktiv frivillig, privatperson eller forsker til å søke midler til prosjekter via oss.

Fra 12.00 til 14.30 kan du lørdag 29. juni i Bergen gå rundt Lille Lungegårdsvann og samtidig samle inn penger til Bergen MS-forening. Vinn vinn for alle parter!

I år er det ti år siden Liv Maren Mæhre Vold (35) fikk diagnosen MS. Det markeres med å gå syv mil i fjellet langs Tylldals fiskevei i Østerdalen.

Er du mellom 18 og 40 år, og har MS? Blir med på Kick Off for unge  20.-22. september. 

Et nytt MS-blad kommer i postkassene i løpet av de nærmeste dagene. Les om kjernekontroll, stamcellestudien og likepersonsarbeidet. Og om at MS øker risikoen for depressive plager. 

MS-bussen er en rullende kafé som gir mennesker som ikke har MS mulighet til å oppleve noen av symptomene på MS. Nå kommer den til Norge.

Markeringen av verdens MS-dag 30. mai, har i år fokus på usynlig symptomer. Målsettingen er at de usynlige symptomene skal synlige.

Ved gårsdagens tildeling av ExtraExpress-midler, fikk MS-forbundet innvilget fem prosjekter av i alt 34 innsendte søknader.

Har du en spennende ide du har lyst til å realisere for våre brukergrupper? Da kan prosjektstøtte gjennom ExtraStiftelsen være veien å gå.

Sikkerhetskomiteen (PRAC) til det europeiske legemiddelkontoret (EMA) har innledet en granskning av Lemtrada på bakgrunn av rapporterte alvorlige bivirkninger. Inntil gjennomgangen er gjennomført, er det begrensninger i bruken.

Totalt er 28 pasienter rekruttert til RAM-MS-studien, som skal sammenligne stamcelletransplantasjon med MS-medisinen Lemtrada. Nå utvides studien.

MS-registeret samler data og sprer kunnskap som skal bidra til at personer med MS får bedre behandling. MS-pasienter må passe på at de er med i registeret, oppfordrer Stig Wergeland. 

Er du mellom 12 og 18 år og har en mamma eller pappa med MS? Bli med på en hyggelig og spennende leir der du kan treffe andre ungdommer i samme situasjon. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.