Skip to main content

Nyheter

Det europeiske MS-forbundet inviterer alle som lever med MS i Europa til å delta i deres nye spørreundersøkelse som de har kalt MS-pasientens stemme.

I 2014 mottok Legemiddelverket 3015 bivirkningsmeldinger. 64 av dem gjaldt MS-medisiner.

MS-Senteret Hakadal har satt i gang en studie om søvnproblemer ved MS. Foreløpige tall viser at hele 35 prosent har sykdommen søvnapné.

Fire til seks kopper kaffe om dagen kan redusere risikoen for å utvikle MS. Forskere vil undersøke om kaffe kan ha innvirkning på MS-attakk.

Det er umulig å konkludere om lavdose naltrekson (LDN) er effektivt og sikkert. Det viser en ny oversikt fra Kunnskapssenteret.

Steinar Årset skal gå Norge på langs. Underveis inviterer han unge med MS til  mestringshelg i Trollheimen.

Jeg er glad for at Gunhild Stordalen forteller sin historie på NRK. Stamcelletransplantasjon er en svært lovende behandling også for personer med MS. Nå må et norsk tilbud bygges ut.

Kunnskapssenteret gjennomfører nå en metodevurdering av stamcelletransplantasjon ved MS. Les prosjektplanen her.

Onsdag 4. mars ble det sendt en nettkonferanse der internasjonale eksperter debatterte progressiv MS. Web-sendingen ligger fortsatt ute - se den her.

Et bilag i Dagbladet tar for seg hjernen og nervesystemet.  Les om Marie Stenstrøm, som  lever et godt liv med MS på Gran Canaria.

Det danske seileprosjektet Oceans of Hope reiser nå verden rundt bemannet blant annet av personer med MS. Nå lurer de på om du vil mønstre på dette seilskipet.

Fagmiljøene på Haukeland får lov til å fortsette med stamcelletransplantasjon på MS-pasienter. Men tillatelsen er midlertidig.

Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig avvist anken til Hanna Vesterager.

I Bergens Tidende 20 februar i år gikk Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Torgeir Michalsen ut og etterlyste ekstraordinære tiltak i forhold til stammcelletranspantasjon.  

Torsdag 19. februar markerte starten på det norske hjerneåret.

Årets første MS-blad er på vei. Les om rollen som pårørende, tabletten som blir førstevalg og rapporten som plasserer MS høyest på prioriteringslisten.

Hvert år dør over 10 millioner mennesker fordi de ikke har råd til medisiner. En internasjonal kampanje for billigere medisiner er i gang.

35 norske MS-pasienter har til nå fått stamcelle-
transplantasjon i utlandet, og flere står på venteliste.

Et tilbud om stamcelletransplantasjon på Haukeland er satt i gang. Men nå må fagmiljøene søke om lov til å fortsette.

Har du erfaringer fra arbeidslivet eller med bruk av støtteordninger fra NAV du ønsker å dele med oss?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.