Hopp til hovedinnholdet

50 år og 50.000 kroner til MS-forskning

50.000 kroner øremerket forskning på progressiv MS ble gitt fra Telemark MS-forening. Styreleder Lars Ole Hammersland tok imot sjekken. Her sammen med Gun Inger Heibø, leder Telemark MS-forening, og Terje Paulsen, nestleder. (Foto: Styrk Fjærtoft)

I helgen markerte Telemark MS-forening sitt 50-årsjubileum. De brukte anledningen til å overrekke 50.000 kroner til forskning på progressiv MS.

Fredag 25. november ble 50-årsjubileumet markert med en stor fest på Skjærgården hotell i Langesund. Totalt 58 personer var til bords under festen. Det ble servert god mat og drikke, i tillegg til underholdningsinnslag.

Hovedposten på programmet var overrekkelsen av en sjekk på hele 50.000 kroner øremerket forskning på progressiv MS. Styreleder i MS-forbundet, Lars Ole Hammersland, tok i mot sjekken på vegne av MS-forbundet i Norge.

Hammersland ble overrasket over gaven, og uttrykte stor takknemlighet til de frivillige i Telemark MS-forening.

-En av våre største utfordringer på MS-feltet er å få et behandlingstilbud til personer med progressiv MS. Det er et stort behov for mer forskning, og vi må satse stort og samlet for å få dette til. Gaven fra Telemark MS-forening er et godt bidrag inn i dette viktige arbeidet, sier han.

  

Nesten 300 medlemmer

MS-forbundet i Norge ble stiftet 30. mars 1966. Mindre enn en måned etter stiftelsen av det nasjonale forbundet, var man også i gang med lokalt arbeid i Telemark.

Helt siden stiftelsen i 1966 har det sosiale arbeidet blant personer med MS og deres pårørende vært sentralt i Telemark MS-forening. I dag har foreningen 289 medlemmer, som møtes siste tirsdag i måneden i Pors klubbhus på Vestsida.

Leder i Telemark MS-forening, Gun Inger Heibø, er stolt over å ha bidratt til forskning, og for å være en del av det lokale MS-arbeidet. -Det viktig at vi er her for dem som ønsker mer informasjon om MS. Vi håper imidlertid at enda flere med MS kan ta kontakt med oss.

 

Æresmedlem Edle Marie Løberg holdt en hilsen til jubilanten. (Foto: Styrk Fjærtoft)

10.000 kroner til hjelpemidler

Det kom også en hilsen til jubilanten fra Edle Marie Løberg. Hun var med å stifte foreningen i 1966, og var den gang foreningens første sekretær. I dag er hun 99 år og æresmedlem i foreningen. Hun har vært en engasjert og viktig person for arbeidet i Telemark. Hun overrakte 10.000 kroner til foreningen som skal benyttes til hjelpemidler til personer med MS.

    

The Progressive MS Alliance

I Norge har om lag halvparten av de 11.000 personene som lever med MS, en progressiv sykdomstype. Mens det i dag finnes et stort antall muligheter for behandling av attakkvis MS, finnes det ingen for progressiv MS.

Dette er bakgrunnen for en bred internasjonal forskningssatsning på å finne behandlingsformer for progressiv MS, som igjen er grunnlaget for dannelsen av The International Progressive MS Alliance. MS-forbundet i Norge har støttet dette arbeidet med 500.000 kroner i 2015, og vil donere samme sum ved utkanten av 2016.

Tidligere i høst bevilget alliansen hele 116 millioner kroner til tre forskningsprosjekter på progressiv MS. Les mer her.

Bor du i Telemark fylke?

Ta kontakt med MS-foreningen for å vite mer om arrangementer som skjer i nærheten av deg.

Leder: Gun Inger Heibø

Telefon: 90 03 89 99

telemarkmsforening@outlook.com

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.