Hopp til hovedinnholdet

60.000 kr til MS-forskning

Styreleder i MS-forbundet, Lars Ole Hammersland, tok imot sjekken på 60.000 kr. Her sammen med Lise Johnsen, leder i Tromsø MS-forening. (Foto: Gudrun Østhassel)

Tromsø og Omegn MS-forening markerte sitt 60-årsjubileum med en innsamling til forskning på progressiv MS. Hele 60.000 kroner ble samlet inn fra privatpersoner og lokale bedrifter. 

Overrekkelsen av sjekken fant sted under MS-forbundets inspirasjonskonferanse i Asker 4. november. Styreleder i MS-forbundet, Lars Ole Hammersland, tok imot sjekken på 60.000 kroner som er øremerket forskning på progressiv MS.    

   

Lang tradisjon for å støtte MS-forskning

Tromsø og Omegn MS-forening ble stiftet 7. mai 1957 som den tredje lokalforeningen i landet. Allerede de første årene var en del av fokuset til lokalforeningen å samle inn penger for å støtte forskning på MS. Dette ønsket styret å gjøre for å markere sitt 60-årsjubileum også. Innsamlingen ble startet på facebook i juni, og i utgangen av oktober nådde de målet om 60.000 kr. 

Lise Johnsen, styreleder i Tromsø og Omegn MS-forening, er fornøyd med innsamlingen. - Jeg er stolt over å være en del av en lokalforening med så stort engasjement og giverglede. Sammen har vi bidratt til et viktig prosjekt.

I dag er Tromsø og Omegn MS-forening en aktiv forening med i overkant av 150 medlemmer. De har jevnlige medlemsmøter og andre aktiviteter for personer med MS og deres pårørende.  

   

The Progressive MS Alliance

Gaven fra Tromsø og Omegn MS-forening er øremerket forskning på progressiv MS, som MS-forbundet i Norge bidrar til gjennom the Progressive MS Alliance. 

I Norge har om lag halvparten av de 11.000 personene som lever med MS, en progressiv sykdomstype. Mens det i dag finnes et stort antall muligheter for behandling av attakkvis MS, finnes det lite for progressiv MS.

Dette er bakgrunnen for en bred internasjonal forskningssatsning på å finne behandlingsformer for progressiv MS, som igjen er grunnlaget for dannelsen av the Progressive MS Alliance. MS-forbundet i Norge bidro med 500.000 både i 2015 og 2016, og gir i år igjen 500.000 kr til dette arbeidet.

I fjor bevilget alliansen hele 116 millioner kroner til tre forskningsprosjekter på progressiv MS. Det er disse forskningsprosjektene som nå støttes videre. Les mer her.

Bor du i Tromsø og Omegn?

Ta kontakt med MS-foreningen for å vite mer om arrangementer som skjer i nærheten av deg.

Leder: Lise Johnsen

Tlf.: 930 13 501

lise-johnsen@outlook.com

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.