Hopp til hovedinnholdet

Behandlingsreiser blir tema i Arendalsuka

MS-forbundet skal ha stand i Arendal også under årets Arendalsuke. Videre blir det debatt om behandlingsreiser og informasjon om stamceller og progressiv MS. Her fra fjorårets MS-stand. (Foto: Gudrun Østhassel)

MS-forbundet vil også i år delta aktivt under Arendalsuka. Møt eksperter og politikere til debatt om behandlingsreiser for personer med MS.

MS-forbundet vil også i år delta aktivt under Arendalsuka. Møt eksperter og politikere til debatt om behandlingsreiser for personer med MS.

 Arendalsuka er en arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møtes for debatt og utforming av politikk.

 Fra mandag 13. august til fredag 17. august har MS-forbundet stand i Arendal, der det vil bli delt ut informasjon om MS og orientert om aktuelle saker.

Torsdag 16. august blir det debattmøte i toppetasjen på Thon Hotel Arendal. Tema er «Behandlingsreiser – hvorfor åpnes det ikke for flere grupper?» 

I dag er behandlingsreiser til varmere strøk forbeholdt noen få diagnosegrupper. Regjeringen har siden 2013 lovt at ordningen skal utvides. Det har ennå ikke skjedd. Årsaken er manglende prioritering i statsbudsjettet.

Fysioterapeut og forsker Tori Smedal kommer til debattmøtet for å orientere om studien «Effekt av fysioterapi ved MS i varmt klima». Studien er evaluert av SINTEF, som anbefaler at MS kommer inn i ordningen.

Det blir innlegg ved Tyra Giæver, deltakerne i forskningsprosjektet, og generalsekretær i MS-forbundet, Mona Enstad, stiller spørsmålet «Behandlingsreiser – bare for en utvalgt gruppe?

Debatten, der blant andre politikere fra Stortingets Helse- og omsorgskomité deltar, ledes av Dag Abrahamsen.

Leder av Nasjonal kompetansetjeneste for MS, professor Lars Bø, holder innlegget «Nytt om MS-behandling – stamcellestudien og behandling av progressiv MS».

Les mer om behandlingsreiser i denne artikkelen fra 2016.

 

 

 

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.