Hopp til hovedinnholdet

Bli med oss på gratis trening i Slottsparken!

(Illustrasjonsbilde)

Styrketrening hemmer sykdomsutvikling ved MS. Nå arrangerer vi gratis trening i Slottsparken. Første trening er 24. april.

Det er liten tvil om at fysisk aktivitet har en positiv effekt på kropp og sinn, uavhengig av om man har kronisk sykdom eller ikke. Studier gjort innen nevrologi og MS har vist at trening har en positiv effekt på gangfunksjon, fatigue, muskelmasse og muskelstyrke. I tillegg viser studier at fysisk trening tilsynelatende har en beskyttende effekt på hjernen til mennesker med MS. (1)

    

Trening i Slottsparken

På bakgrunn av dette inviterer vi personer med MS til treningsgruppe i slottsparken. Ta gjerne med en kollega, venn eller et familiemedlem. 

Treningen foregår utendørs i Slottsparken i Oslo. Dette vil være en sosial og effektiv kondis- og styrketrening som er tilrettelagt alle fysiske former og funksjonsnivå. Astrid Moe Eikrem, personlig trener og coach, vil tilpasse treningsopplegget og øvelsene utfra den enkeltes forutsetninger, slik at alle får størst mulig utbytte av treningen. 

Astrid fikk selv diagnosen MS i 2006, sammen med en klar beskjed fra behandler: "Trening er viktig for å holde deg så frisk som mulig". Dette tok ikke Astrid som en oppfordring, men som en klar ordre. 10 år etter hun fikk diagnosen, gjennomførte hun New York Marathon. 

Målet med "Trening i parken" er ikke at deltakerne skal gjennomføre et maraton. Målet er at man skal være i fysisk aktivitet utfra egne forutsetninger, og samtidig få frisk luft i en sosial setting. 

      

Bli med! 

Treningene arrangeres hver onsdag i Slottsparken kl. 15.30 - 16.30. 

Første trening er 24. april, og gjentas ukentlig til og med 30. oktober (med unntak av offentlig helligdager). 

Man forplikter seg kun til én treningsøkt av gangen. Maks 20 deltakere pr. gang. 

Treningen er gratis. 

Prosjektet er et samarbeid mellom MS-forbundet og legemiddelfirmaet Merck. 

     

Påmelding til gudrun@ms.no. Påmeldingen er bindende. 

Gi beskjed i e-posten dersom du har funksjonshemming som gjør at du ikke kan gå i raskt tempo.

    

Velkommen til trening! 

       

       

Referanse: 

(1) http://newsroom.au.dk/nyheder/vis/artikel/haard-styrketraening-ser-ud-til-at-bremse-udviklingen-af-sklerose/ (18.01.19)

Tue Kjølhede, Susanne Siemonsen, Damian Wenzel et al. Can restistance training impact MRI outcomes in relapsing-remitting multiple sclerosis? MULT SCLER J 2018; 10:1356-1365

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.