Hopp til hovedinnholdet

Bok om kronisk sykdom

Boken "Du ser jo så godt ut!" kan bestilles gjennom MS-forbundet. (Illustrasjonsfoto)

En psykolog, en nevropsykolog og en sosionom har skrevet bok om hva man kan gjøre for å leve best mulig med kronisk sykdom. Alle har lang erfaring i behandling og rådgivning, alle har arbeidet ved MS-Senteret Hakadal.

Boken er inndelt i 17 kapitler med disse titlene:

Å få diagnosen, Hukommelse og andre kognitive funksjoner, Søvn,  Vannlating, Smerte, Fatigue, Motivasjon for endring, Depresjon, Livsglede, Seksualitet, Å være partner, Barn av kronisk syke,  Kommunikasjon, Hverdagsplanlegging, Hjulbeint og firbeint, Psykologisk behandling av sprøytefobi, Verdighet og selvfølelse.

Hvert kapittel innledes med en pasienthistorie som etterfølges av en faktadel («Nyttig å vite»). Så følger tre praktiske råd, før kapitlene avsluttes med refleksjonsoppgaver. Kapitlene inneholder også fargebilder og tips fra fagpersoner i staben ved MS-senteret.

Antonie G. Beiske, nevrolog og tidligere daglig leder ved MS-senteret Hakadal, skriver i forordet:

«Boka skal inspirere den kronisk syke til å komme ut av deprimerende passivitet og over i aktiv problemløsning. Som både behandler og pårørende med omfattende erfaring med kronisk sykdom, ga denne boka meg en verdifull ny vinkling. Det gjør at jeg med letthet anbefaler den til den brede målgruppen forfatterne selv har definert: de som lever med kronisk sykdom, pårørende, venner og behandlere».

Boken koster 375 kr og kan bestilles her

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.