Hopp til hovedinnholdet

Den nasjonale MS-dagen 31. august

Den nasjonale MS-dagen er lørdag 31. august. Over hele landet blir dagen markert av våre lokalforeninger. Se opp for et arrangement eller stand i nærheten av deg!

Viktig budskap

Mange har hørt om MS og vet kanskje litt, men vi ønsker å opplyse blant annet om hva MS er i forhold til symptomer, ulike former for MS og behandling.

- Selv om dette er saker vi jobber med hele året, er MS-dagen en anledning for å sette ekstra oppmerksomhet på MS over hele landet i disse dagene, forteller generalsekretær i MS-forbundet, Mona Enstad.

MS rammer hvert år mellom 500 og 550 personer i Norge, og ca 12 000 mennesker lever med MS her i landet. Gjennomsnittsalder for dem som får diagnosen er 30 år. 

MS-forbundet arbeider blant annet for at:

·        Personer med MS skal få den mest effektive behandlingen

·        Alle kommuner skal ha nevrologisk kompetanse med tverrfaglig nevroteam og rehabilitering

·        Personer med MS må inkluderes i «Behandlingsreiser til utlandet»

·        Tilbudet om spesialisert rehabilitering i Norge må utvides, blant annet med å utvide MS-senteret i Hakadal

          

Ekstra aktivitet

I dagene rundt MS-dagen, er det mange av våre lokalforeninger som skal markere MS-dagen. Noen står på stand for å være synlig i lokalmiljøet.

- Vi oppfordrer alle som har lyst til å snakke med våre tillitsvalgte som står på stand, til å stoppe opp og ta en prat. Har du noe du lurer på angående MS, eller bare vil slå en prat, er du velkommen. 

God informasjon om sykdommen, tverrfaglig rehabilitering og riktig behandling er meget viktig for at personer med MS skal kunne mestre dagliglivet på best mulig måte. Derfor er det viktig å informere om dette både ut til folk og beslutningstagere.

   

Delta du også!

I dagene rundt den nasjonale MS-dagen, oppfordrer vi alle til å legge ut bilder med emnetaggen #nasjonalMSdag. Dette gjør vi for å få ekstra oppmerksomhet og vise at vi er mange som bryr oss om de med MS. Del bildene i sosiale medier og gjennom dine kanaler. Jo fler som deler, jo større oppmerksomhet vil MS få i disse dagene. Om du bruker Facebook, Instagram, Twitter eller Snapchat kan du være med å markere denne dagen på din egen måte!

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.