Hopp til hovedinnholdet

Er Lemtrada bedre enn Gilenya?

MS-sykepleierne Anne Britt Rundhovde Skår og Randi Cesilie Haugstad ved Nasjonal kompetansetjeneste for MS besvarer spørsmål om MS (Foto: Nasjonalkompetansetjeneste for MS)

 Hvorfor får jeg ikke dekket utgiftene til HSCT? Er Lemtrada bedre enn Gilenya? Få svar på dine spørsmål via MS-forbundets svartjeneste på nett.

Nettbasert svartjeneste

MS er en individuell sykdom og personer som får diagnosen opplever den ulikt og reagerer på ulik måte. Det er mange usikkerhetsmomenter og de aller fleste sitter igjen med mange spørsmål. For å møte dette behovet tilbyr MS-forbundet en nettbasert, anonym svartjeneste for å gi pasienter og andre interesserte informasjon om sykdommen og svar på eventuelle spørsmål som måtte oppstå.

På nett kan du enkelt sende inn dine spørsmål og få raskt tilbakemelding. Alle får svar på sine spørsmål dersom de faller innenfor ekspertenes fagområder.

 

Våre fagpersoner

Vi har flere fagpersoner som sitter klare for å ta imot spørsmål som sendes inn. Nevrolog Lars Bø svarer på spørsmål om diagnostikk, sykdomsforløp, behandling og forskning. Lars Bø er leder av Nasjonalkompetansetjenste for MS. Så langt har han mottatt over 300 spørsmål gjennom MS-forbundets svartjeneste.

 

Leder av Nasjonal kompetansetjeneste, professor Lars Bø, mener den nye retningslinjen - når den følges - vil gi økt bruk av de mest effektive bremsemedisinene. (Foto: Olav Førde)

I tillegg kan du stille spørsmål via nett til MS-sykepleier og sosionom, og kontakte jurister på telefon via FFOs Rettighetssenter.

Husk at svartjenesten til MS-forbundet skal være en råd- og veiledende tjeneste, og erstatter ikke legehjelp. 

 

Spørsmålene kan offentliggjøres

Dersom du ønsker det kan spørsmål og svar bli lagt anonymt ut på MS-forbundets hjemmeside. På denne måten kan også andre dra nytte av informasjonen. Nedenfor ser du et eksempel som gir svar på om Lemtrada er bedre enn Gilenya:

 

 Les flere spørsmål og svar fra nevrologen, MS-sykepleieren og sosionomen her.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.