Hopp til hovedinnholdet

Fersk statusrapport om hjernehelse

Helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterer til "toppmøte" om hjernehelse i mars. (Foto: Bjørn Stuedal)

I dag offentliggjorde Helsedirektoratet statusrapport på hjernehelse. De anbefaler at det utarbeides en egen strategiplan for området.

I rapporten fremkommer det flere eksempler på svikt i tjenestene og store regionale forskjeller i behandlingstilbudet, både innen spesialist- og kommunetjenesten.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie understreker at rapporten viser at det er en rekke hull i dagens tilbud, men at det jobbes med å bedre situasjonen. 

   

Økt fokus på hjernehelse

Sammen med Epilepsiforbundet, Parkinsonforbundet og CP-foreningen har MS-forbundet i mange år jobbet overfor Stortinget for at politikerne skulle se de store utfordringene til hjernesykdommene. Hjernerådet tok ballen i Hjerneåret 2015. Hjernerådet er en viktig sammenslutning av brukerorganisasjoner og fag- og forskningsmiljøer. De arbeider med saker av felles interesse for alle som har befatning med hjernesykdommer.

- Det er først når vi ser hjernehelsen under ett at vi ser omfanget av dette helsespørsmålet. Det har skapt et momentum for å gjøre noe med disse utfordringene, sier Høie.

         

Toppmøte om hjernehelse

På bakgrunn av rapporten mener Helsedirektoratet at det er behov for mer helhetlig statistikk og forskning på hjernehelse, og anbefaler at det utarbeides en egen strategiplan for området.

-Det er noe regjeringen vil vurdere, sier Høie.

Han inviterer sammen med statsminister Erna Solberg til "toppmøte" om hjernehelse i mars.

Les rapporten i sin helhet

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.