Skip to main content

Fjellklatring, bowling og yoga

Gjennom ExtraExpress kan foreninger søke midler til lokale prosjekter. (Foto: ExtraStiftelsen)

MS-forbundets lokalforeninger har fått nær 170.000 kroner til spennende prosjekter for medlemmene.

På årets nasjonale MS-dag, 25. august, skal 25 personer med MS gå og klatre fra fjord til fjell i Loen på Vestlandet. Ruten kalles Via Ferrata og ender på fjelltoppen Hoven, som ligger 1011 meter over fjorden.

Laila Kandal fra Sogn og Fjordane MS-forening opplyser i søknadenil ExtraStiftelsen at turen er ment som en utfordring for «friske» med MS.

Det er en tur som mange i denne gruppen kan klare å gjennomføre, men det kan lett bli for skummelt sammen med kun friske personer. Derfor arrangeres turen på den nasjonale MS-dagen, 25. august, heter det i søknaden.

Det er bestilt guidet tur inkludert klatreutstyr. Invitasjon vil bli sendt ut til alle medlemmer av Sogn og Fjordane MS-forening.

Prosjektet har fått 30.000 kroner i støtte gjennom ExtraExpress.

Bowling med pizza

Sogn og Fjordane MS-forening vil invitere alle de unge i de tre regionene i fylket til en bowlingkveld med pizza og brus. Arrangementene foregår i Måløy, Førde og Sogndal.

Målet er å øke aktiviteten i foreningen, øke interesssen for frivillig arbeid og rekruttere flere medlemmer.

Foreningen har fått 17.000 kroner til prosjektet, som ledes av Laila Kandal.

Frisk tur til Værlandet

Sogn og Fjordane MS-forening vil tilby sine medlemmer en tur i havgapet, til øya Værlandet nordvest for innløpet til Sognefjorden. Målet er å skape en trygg møteplass for både små og store, der man kan bygge nettverk. Det blir tilbud omsykkelturer, fotturer, biltur og båttur.

Prosjektet har fått 30.000 kroner gjennom ExtraExpress,. Prosjektleder, Laila Kandal.

Kurs om hjelpemidler i Molde

Molde og Omegn MS-forening vil holde kurs om hjelpemidler og teknikker som kan hjelpe både motorisk og mentalt. Det blir foredrag og praktiske øvelser både ute og inne, samt samtalegrupper for personer med MS og for pårørende.

Prosjektet har fått 30.000kroner i støtte fra ExtraExpress, prosjektleder er Nina Kvernmo.

Yoga for alle

Aust-Agder MS-forening har fått 30.000 kroner til prosjektet «Yoga for alle». Deltakerne skal gå på et 10-dagers kurs Etter endt kurs får de med seg en yogamatte og tilgang til et nettbasert kurs, slik at de kan fortsette treningen hjemme.

Prosjektleder, Ann Kristin Evenstad.

Fisking og bading i Nordmarka

Hadeland MS-forening har fått 30.000 kroner til et prosjekt i Nordmarka. Foreningen legger opp til en helg med fisking, padling og bading i Åstjern ved Mylla.  Målet er å skape engasjement og livsglede gjennom en helg der barn og unge er i fokus.

Prosjektleder, Bente Godli.

Om ExtraExpress

Formålet er å støtte små, enkeltstående prosjekter og tiltak med fokus på lokal aktivitet og frivillighet, i en ordning med enkelt søknadsskjema og rask saksbehandling slik at det skal gå kort tid fra idé til gjennomføring.

Ordningen er åpen kun for medlemsorganisasjonene i ExtraStiftelsen

Det kan søkes om:

  • Prosjekter og tiltak rettet mot målgrupper i Norge som fremmer levekår, fysisk og psykisk helse, mestring, livskvalitet og sosial deltakelse.
  • Støtte til lokale aktiviteter og tilrettelegging for disse aktivitetene.
  • Beløp på hele kroner 1.000, fra 5.000 kroner og opp til 30.000 kroner.

Det er to søknadsfrister hvert år, henholdsvis 15. mars og 15. september.

Les mer om ordningen her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.