Hopp til hovedinnholdet

Fokus på barn og ungdom med MS

Dagen ble avsluttet med en rundebordssamtale hvor det ble utvekslet erfaringer og drøftet utfordringer knyttet til oppfølging av barn og unge med MS. (Foto: Helga Kolbeinsdottir)

Oppfølgingen og behandlingen av barn og unge med MS under 18 år må forbedres. Dette var bakgrunnen for et nordisk dagsseminar med fokus på dette temaet.

Mellom 350 og 400 personer i Norge får MS-diagnosen hvert år, og statistisk vil mellom 10 og 20 av dem være barn under 18 år.

- For lite fokus på at også barn kan få MS, gjør at det fortsatt er en underdiagnostisering. Det er viktig å få fokus på dette, når vi vet hvor avgjørende det kan være med god oppfølging og behandling tidlig i sykdomsforløpet, sier Mona Enstad, generalsekretær i MS-forbundet.

    

Seminar for helsepersonell

Dette var bakgrunnen for at MS-forbundet, sammen med Nordisk MS-råd og Oslo universitetssykehus, arrangerte et dagseminar med fokus på MS hos barn og ungdom. 

Barnenevrolog Cheryl Hemingway fra barnesykehuset Great Ormond Street Hospital i London snakket om utfordringer knyttet til diagnostisering og behandling av barn og unge med MS 

- Ved å sette fokus på at også barn får MS, håper vi at flere barn kan bli diagnositsert og fulgt opp på best mulig måte, sier Enstad.

Målgruppen for seminaret var leger og sykepleiere som jobber med MS hos barn og unge under 18 år på barneavdelinger og nevrologiske avdelinger. Totalt var det 35 deltakere fra Norge, Danmark, Finland og Island på seminaret.

                  

Avsluttet med rundebordskonferanse

Etter seminaret arrangerte Nordisk MS-råd en rundebordssamtale hvor fagpersoner og representanter fra MS-organisasjonene i de nordiske landene fikk mulighet til å drøfte utfordringer og dele erfanger knyttet til MS hos barn og ungdom.

Fra Norge deltok nevrologene Elisabeth Gülowsen Celius og Lars Bø, barnelegene Inger Sandvig og Jon Barlinn, og representanter fra MS-forbundets administrasjon og sentralstyre.

Behandlingen og oppfølgingen ble organisert på ulik måte hos de forskjellige landene, og alle var enige om at tilbudet til barn og unge med MS må forbedres. Det ble lagt opp til tettere samarbeid mellom landene for videre erfaringsutveksling.

- Mye viktig informasjon har blitt utvekslet på seminaret og i rundebordssamtalen. Nå er det viktig at dette følges opp videre, sier Enstad.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.