Hopp til hovedinnholdet

Forskningsdagene 2020

(Illustrasjonsfoto)

Forskningsdagene 2020 har hjernen som tema. Hjernerådet arrangerer digitalt møte om hjernens formbarhet i møte med livsvansker onsdag 23. september

I alle livsfaser kan vi oppleve traumer og vansker som truer med å endre situasjonen vår, ja, nærmest «velte» livet. Må vi bare godta slikt? Eller kan vi gjøre noe med det? Vi som arrangerer dette møtet under Forskningsdagene, er opptatt av at hjernen er formbar. Hjernen er et fantastisk instrument som det er mulig å påvirke gjennom hele livet. Denne plastisiteten i hjernen kan vi også bruke til å møte livets utfordringer.   

Møtet er lagt opp som tre kafésamtaler der konferansier Marianne Løvstad snakker med ulike mennesker. Marianne Løvstad er fagsjef i psykologi og spesialist i nevropsykologi ved Sunnaas sykehus og professor II ved Psykologisk institutt, UiO. 

   

Første kafésamtale: Traume-erfaringer fra oppveksten

Du møter Anne Luise Kirkengen: spesialist i allmennmedisin, fastlege i 30 år og forsker. Hennes kunnskapsfelt handler særlig om hvordan krenkelseserfaring i barndommen henger sammen med senere sykelighet. Hun har bl.a. skrevet boken "Hvordan krenkede barn blir syke voksne". 

    

Andre kafésamtale: Midtlivskriser og ulike traumer i voksenlivet

Her møter du Anne-Kristine Schanke og Torbjørn Elvsåshagen. Anne-Kristine Schanke er nevropsykolog og tidligere sjefspsykolog ved Sunnaas sykehus. Torbjørn Elvsåshagen er nevrobiolog, postdoktor ved UiO og knyttet til NORMENT - Norsk senter for forskning på mentale lidelser. 

     

Tredje kafésamtale: Nye roller og endringer på livets oppløsside. 

Du møter Ingeborg Moræus Hanssen og Andreas Engvig. Ingeborg Moræus Hanssen er kulturarbeider, tidligere lokalpolitiker og kinosjef i Oslo gjennom en årrekke. Hun er nå en aktiv pensjonist. Andreas Engvik er geriater ved Oslo universitetssykehus med doktorgrad om hukommelse fra Psykologisk institutt, UiO. Han er forfatter av boken "Demensbrems" som er kommet ut tidligere i år.

   

Velkommen til å følge møtet som streames over Hjernerådets Facebookvegg

    

Gå direkte til arrangementet på Facebook her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.