Hopp til hovedinnholdet

Forskningsmidler til MS og graviditet

Karine Eid

Prosjektet «MS og graviditet» har fått forskningsmidler fra Stiftelsen Dam gjennom MS-forbundet til et treårig prosjekt. Et viktig prosjekt på et område det finnes lite forskning.

Hovedformålet med forskningen er å kartlegge faktorer som spiller inn på fysisk og psykisk helse hos mor og barn under og etter svangerskap hos kvinner med MS. Ved å avdekke komplikasjoner og utfordringer vil det forhåpentligvis bedre svangerskapsomsorgen for MS-pasientene, og legge til rette for spesifikke helsefremmende tiltak for mor og barn.

Interesse for MS

Karine Eid ved Haukeland sykehus i Bergen er stipendiat for prosjektet. Hun fikk interesse for MS da hun i 2017 og 2018 jobbet på nevrologisk avdeling i Bergen.

-          Jeg ble involvert i prosjektet da jeg jobbet på avdelingen og nå er jeg så heldig å få forske videre på området. Jeg synes det er et veldig spennende område, og viktig siden det er gjort minimalt med forskning på MS og graviditet, forklarer Eid.

Arbeidet er allerede i gangsatt, men med midlene fra Stiftelsen Dam kan hun forske i tre år.

- Ny kunnskap

-          Med prosjekter ønsker vi spesielt å kunne bidra med ny kunnskap om forekomst av og prognostiske faktorer for svangerskaps- og fødselskomplikasjoner, svangerskapsrelatert depresjon og angst, urinveisinfeksjoner og -inkontinens i svangerskap, samt ammefrekvens hos kvinner med MS. Vi vil se på hvordan disse aspektene påvirker helse og utvikling hos mor og barn, forteller Eid.

Bedre informasjon og oppfølging, og mulighet for å fange opp de som er i risikosonen for å få komplikasjonene vi skal se på. Forhåpentligvis vil forskningen gi mer trygghet i forhold til MS og svangerskap, både i tiden før, under og etter graviditeten.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.