Hopp til hovedinnholdet

Hjernestrategien kommer i desember

Hjernerådet har lenge påpekt behovet for en hjernestrategi ovenfor regjeringen. Fra venstre styremedlem i Hjernerådet Magne W. Fredriksen, styremedlem i Hjernerådet Anne Hege Aamodt, statssekretær Anne Grete Erlandsen og daglig leder i Hjernerådet Aud Kvalbein på møte i Helse- og omsorgsdepartementet. (Foto: Hjernerådet)

Hver tredje nordmann vil bli rammet av en hjernesykdom i løpet av livet. Regjeringen skal nå lage en egen strategi for hjernehelse for å utvikle bedre tjenester for disse pasientgruppene.

21. mars i år annonserte statsminister Erna Solberg at regjeringen skulle utarbeide en nasjonal strategi for hjernehelse. Bakgrunnen for dette var en statusrapport for hjernehelsen i Norge som ble lagt fram i februar. Her omtaltes svikt og mangler, for dårlig kompetanse hos helsepersonell, for få tilbud og manglende koordinering av hjernehelsepasienter både i spesialisthelsetjenesten og i kommunehelsetjenesten. Det er store regionale forskjeller i tjenestene, som dermed ikke er likeverdige tilbud. En av ti pasienter får ikke de tjenestene de trenger.

        

Kommer i desember

I går, 19. juni, var Hjernerådet innbudt til Helse- og omsorgsdepartementet hvor statssekretær Anne Grete Erlandsen opplyste om at den nasjonale hjernestrategien skal være klar i slutten av året. 

- Dette er rask politisk jobbing, sier representantene fra Hjernerådet som gleder seg over nyheten.

- Hjernestrategien skal være et politisk dokument. Den vil bli bygd opp på samme måte som den nasjonale kreftstrategien med målområder og delmål. Det er departementet selv som vil skrive strategien, med faglige innspill fra Helsedirektoratet. Planen vil gi føringer om hvor man vil, og hva man vil. Penger til strategien vil på vanlig måte være en del av prosessen med statsbudsjettet, slik som ved andre politiske planer, understreket Anne Grete Erlandsen til Hjernerådets representanter. 

    

Om Hjernerådet

Hjernerådet har som formål å arbeide med saker av felles interesse for alle som har befatning med hjernesykdommer og/eller studier av hjernefunksjoner. Hjernerådet har jobbet i mange år for å få på plass en strategiplan for hjernehelse i Norge. 

   

Hjernerådets styre 2017/2018 består av Magne Wang Fredriksen (t.v.), Anne Hege Aamodt, Joel Glover, Henrik Peersen (leder), Gudrun Sofie Østhassel, Kari Henriksen og Anette Storstein (nestleder). (Foto: Aud Kvalbein)

    

Les mer om Hjernerådet

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.