Hopp til hovedinnholdet

Internasjonal stamcellekonferanse i Moskva

National Medical and Surgical Center named after N. I. Pirogov. (Foto: Gudrun Østhassel)

22.-23. november deltok MS-forbundet på en internasjonal konferanse om stamcellebehandling ved autoimmune sykdommer. Konferansen ble avholdt i Moskva.  

Konferansen var en arena og mulighet for å dele ny kunnskap om stamcellebehandling (HSCT) hos pasienter med autoimmune sykdommer. Stamcellebehandling innen MS, systemisk sklerose, Chrohns sykdom og andre mindre nevrologiske sykdommer var oppe til diskusjon under den internasjonale konferansen.

HSCT som behandling innen MS var hovedtema på fredag 22. november. Det var et godt faglig program med innlegg av blant annet Richard Burt fra Chicago, Joachim Burman fra Sverige og Denis Fedorenko fra Moskva. Det var også satt av tid til å diskutere utfordringer, metoder og skape samarbeid på tvers av landene.

Det var en engasjert forsamling som deltok på konferansen. Hovedtemaet for diskusjon var hvilke pasienter som har nytte av HSCT-behandling, og ulike protokoller,

Det var også innlegg fra EBMT (European Group for Blood and Marrow Transplantation). De har et register over HSCT-behandlinger i Europa og resten av verden, og presenterte MS-data under konferansen.

        

Utfyllende artikler fra den internasjonale stamcellekonferansen i Moskva kommer i MS-blad nr. 1/2020. Bladet kommer i postkassene til medlemmer i MS-forbundet i februar. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.