Hopp til hovedinnholdet

Last ned MS-FuelBox

Hvordan få til en god samtale om MS med barn og ungdom? Det vil den nye FuelBoxen hjelpe til med! Med en skreddersydd løsning for barn og ungdom som MS-pårørende.

FuelBox er et norsk firma som spesialiserer seg på å legge til rette for gode samtaler og relasjoner. FuelBox er enten en fysisk boks eller en digital app som inneholder mange åpne spørsmål innenfor ulike kategorier. Last ned FuelBox nederst i artikkelen.

     

Målet er å skape trygghet

Anne-Britt R. Skår og Randi Cesilie Haugstad er MS-sykepleiere ved Nasjonal kompetansetjeneste for MS, og har begge vært med i prosjektgruppen. De gleder seg stort til MS-FuelBoxen blir lansert, og tror det vil være et godt verktøy for familier som lever med MS.

-Barn er utrolig vare dersom det er noe ekstra i familien. De merker veldig fort hvis det er noe man ikke snakker om, eller noe som de ikke får helt tak i. Derfor er det viktig å skape trygghet – og det gjør man best ved å snakke ordentlig sammen, sier Randi Cesilie Haugstad.

FuelBox handler om gode samtaler som utvikler og styrker oss og våre relasjoner. Gjennom gode samtaler om både store og små spørsmål, kan familien dele tanker og opplevelser, som igjen kan skape nærhet, forståelse, toleranse, respekt, tillit og tilhørighet.

    

En god samtaleåpner

-Dersom barn er litt tause, vil FuelBoxen være en god samtaleåpner. Det er ikke den voksne som stiller spørsmål og graver, men det er boksen som stiller spørsmålet. Det er ingen skjult agenda, sier Anne-Britt R. Skår.

FuelBoxen består av åpne spørsmål som ønsker å utforske. Det er ingen ja/nei-spørsmål.

Spørsmålene gir også rom for at barna kan komme med motspørsmål. Skår trekker fram at barn og ungdom ofte lurer og tenker mer og andre ting enn det voksne tror.

-Kanskje ender man opp med en helt annen samtale enn det man først trodde, sier hun. 

         

MS-boksen

MS-FuelBox er et prosjekt som ledes og finansieres av Sanofi. I tillegg til Haugstad og Skår, har Gudrun Østhassel fra MS-forbundet vært med i prosjektgruppen.

FuelBoxen inneholder fire samtalepakker skreddersydd for barn, og fire for ungdom. I tillegg finner du en samtalepakke for voksne. Alle samtalepakkene inneholder ti åpne spørsmål som kan sette i gang de gode og relevante samtalene i en familie med MS.

De skreddersydde spørsmålene for familier med MS ligger under koffertsymbolet. Dersom man ønsker å legge et spørsmål som favoritt, klikk på hjertesymbolet øverst til høyre, og du kan i ettertid finne det igjen i verktøylinjen nederst under hjertesymbol. I tillegg får du tilgang på mange andre generelle samtalepakker som ligger under hus-symbolet.

1.    Klikk her for førstegangs innlogging. 
2.    Klikk på boksen «FuelBox Proff-kode», og skriv inn «Sanofi2022»
3.    Skriv inn navn, e-post og ønsket passord
4.    Du mottar en e-post med lenke for å bekrefte e-posten din (sjekk spamfilter). Klikk på lenken for å bekrefte og FuelBox Appen er klar til bruk. 

   

Etter at du har laget brukeren din, kan du ved neste innlogging laste ned og logge inn via FuelBox Appen i App Store eller Google Play, eller bruke link til Sanofi FuelBox: https://app.fuelbox.no/nb/logg-inn

Appen er gratis for familier med MS, og kan lastes ned både på mobil, iPad og PC.
Det anbefales kun èn boks i hver familie for å holde fokus på hverandre og ikke på hver sin mobil.

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.