Hopp til hovedinnholdet

MS-forbundet trår til igjen

Fjorårets syklere på toppen av Mont Ventoux. (Foto: Geir Tveit)

Vi gjentar suksessen fra i fjor, og arrangerer "Trå til for MS" på nytt i juni. Les mer og meld deg på!

MS-forbundet ønsker å gjenta suksessen "Trå til for MS" fra 2016, hvor 21 deltakere gjennomførte treningsopplegg i Norge, og sykling til toppen av Mont Ventoux i Frankrike. I tillegg ble det samlet inn om lag 350 000 kroner til viktig forskning på progressiv MS. "Trå til for MS" er et sykkelarrangement som har som formål å motivere og inspirere personer med MS til å få en bedre hverdag med trening, og samle inn penger til MS-forskning.

  

Gjentar suksessen

Vi inviterer inntil 30 sykkelinteresserte kvinner og menn, med og uten MS, til å være med. Det blir sykling i Provence i tre dager, og Mont Ventoux skal beseires i beste Tour de France-stil. Toppen ligger på 1912 meter og stigningen er noen steder på hele 12 prosent. Det blir graderte løyper som passer for alle former. De aller sprekeste får mulighet til å sykle tre ganger opp og ned Mont Ventoux i tre forskjellige løyper, på en dag. Dette kvalifiserer til medlemskap i "De gales klubb" (Club des Cinglés de Mont Ventoux).

Men først må det trenes. Det dannes lokale lag i Oslo, Bergen og Trondheim, eventuelt andre steder avhengig av interesse. Her vil lokale lagkapteiner stå for treningsopplegg i løpet av våren.

 
Avreise til Nice 13. juni om morgenen, og retur til Gardermoen 17. juni. 

 
Prislapp kr 13.900 pr person, inkludert reise, mat og opphold, samt frakt av sykler

  

Ta kontakt med Eva Høili for mer informasjon og påmelding: 99 50 79 40 / eva@ms.no

Målet er bremsemedisin for progressiv MS

Hver deltaker forplikter seg til å samle inn minst 5.000 kroner til MS-forskning, ved salg av f.eks gavebrev til privatpersoner og lokale bedrifter. Bedriftene blir profilert på ulike måter som takk, opplyser prosjektleder Eva Høili.

Disse innsamlede midlene brukes til å støtte det internasjonale samarbeidet om forskning på progressiv MS, The International Progressiv MS Alliance, som ble startet etter initiativ fra det internasjonale MS-forbundet, MSIF.
MS-forbundet i Norge bidro med 500 000 kroner i både 2015 og 2016 og har som mål å samle inn ytterligere 500.000 i 2017. Flere forskningsprosjekter er allerede i gang for å finne en bremsemedisin, og nye store prosjekter skal lanseres.

 

Sigurd Heier (t.v.) og Jostein Havik Eriksen på toppen av Mont Ventoux. (Foto: Privat)

Trå til for MS 2016

Vi gjengir en av mange tilbakemeldinger fra en deltaker:
«Det tar litt tid å fordøye en så flott tur og opplevelse som jeg har vært så heldig å få være med på.
Føler meg privilegert som har fått lov til å være sammen med en så flott gjeng og sykle «Trå til for MS». Et fantastisk samhold og godt humør i hele gruppen (ryttere, ledere, hjelpere) hvor alle støttet og oppmuntret hverandre og gledet seg over hverandres prestasjoner. Når det gjelder tilbakemelding i forhold til arrangementet så er det bare positivt. Støtteapparatet med biler og hjelpere var fantastisk – fikk det vi hadde behov for, både vått og tørt, støtte og motivasjon når beina ble tunge. Tekniske problemer med sykler ble løst raskt og effektivt. Opplevde tydelig fokus på sikkerhet når vi syklet. God oversikt over ryttere. Tydelig informasjon om hva som skulle skje til enhver tid.
Godt lagt til rette for at den enkelte fikk sykle i eget tempo i bakkene til Mont Ventoux. Håper virkelig at det blir anledning til å treffe denne flotte gjengen igjen.»

Les mer om fjorårets tur

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.