Hopp til hovedinnholdet

MS-prisen 2020 gikk til Mona Enstad

Under helgens inspirasjonskonferansen ble MS-prisen 2020 endelig delt ut. 100 tillitsvalgte og ansatte fikk overvære den høytidelige overrekkelsen av prisen til tidligere generalsekretær Mona Enstad.

Enstad får prisen for sine 16 år som generalsekretær og sitt glødende engasjement for alle med MS og deres pårørende. Styreleder Lise Johnsen delte ut prisen.

- Under hennes ledelse har antall medlemmer økt, samarbeidet med fagmiljø og legemiddelselskaper er godt og balansert, og hun har løftet viktige spørsmål om MS-behandling inn på den politiske arena.

Stor bredde

100 deltagere var på plass på Gardermoen da MS-forbundet endelig igjen kunne samle tillitsvalgte fra hele landet.

Tema på årets inspirasjonskonferanse var «Kraften i frivillighet». Konferansen skal gi inspirasjon og faglig påfyll for tillitsvalgte, samtidig er den sosiale delen av konferansen viktig. Alle var glade for å kunne samles fysisk igjen.   

«Kraften i frivillighet» ble belyst med en rekke ulike innlegg gjennom helgen. Birgitte Brekke som er prosjektleder for Frivillighetens år 2022, fortalte om alle planene for neste år. Det vil bli arrangementer over hele landet i forbindelse med markeringen av frivilligheten. Også MS-forbundet skal delta i markeringen.

Johan Simonsen holdt et personlig og gripende innlegg om hvordan det har vært for han å få MS. Simonsen var ærlig på at han ikke er en del av MS-miljøet fordi han er redd for hvordan fremtiden med MS blir. Simonsen deltok i dokumentaren «Mysteriet MS -fortid, nåtid og fremtid». Filmen kan du se her.

Trå til for MS-året 2022

2022 er året MS-forbundet skal «Trå til for MS» på mange arenaer. Tidligere har «Trå til for MS» vært sykkelarrangementer, men nå er det overbyggende for mye av aktiviteten i 2022.

- Det blir markering av internasjonal og nasjonal MS-dag. Vi skal arrangere sykkeltur til Tour de France som denne gangen starter i København. Sykkeluka på Hove utenfor Arendal, MS-BikeBaseCamp Arendal, vil bli arrangert på lik linje som de to siste årene, men neste år håper vi i få med oss 100 deltagere. Det vil bli tilrettelagt sykling for dem som ønsker å bruke trisykkel, ligge. Og sittesykkel. I tillegg til sykling blir det mange andre aktiviteter som svømming, kajakk, SUP og vindsurfing. Her blir det aktiviteter for alle, informerte generalsekretær i MS-forbundet Magne Wang Fredriksen.

BikeBaseCamp Arendal går samtidig med Arendalsuka i august. Her skal MS-forbundet ha en stor stand der vi inviterer politikere til morgenprat, arrangerer debatter og markerer oss i årets viktigste uke for det politiske og frivillige Norge .

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.