Hopp til hovedinnholdet

MS-rehabilitering: For få plasser - men Kastvollen bygger nytt

Kastvollen Rehabiliteringssenter har hatt møte med MS-forbundet. Fra venstre, Mona Enstad, generalsekretær i MS-forbundet, Margit Melgård Strand, nestleder på Kastvollen, Randi Dalen, rehabiliteringsleder og Bente Olderen, daglig leder ved senteret.

Det er bare to spesialiserte MS-sentre for rehabilitering i Norge. Men det finnes også gode tilbud lokalt.

Nylig var ledelsen ved Kastvollen Rehabiliteringssenter i Trøndelag på besøk hos MS-forbundet i Oslo og orienterte om tilbudet ved senteret.

Kastvollen er et rehabiliteringssenter for personer med ulike nevrologiske diagnoser.  Senteret tilbyr både individuelle opphold og gruppeopphold for personer med MS.

Kastvollen har gitt tilbud til personer med MS i mange år og har opparbeidet bred erfaring. Til høsten vil helt nye lokaler stå klare til bruk.

Hakadal og nye Eiksåsen

Det er bare to rehabiliteringssentre i Norge som kun konsentrerer seg om MS. Det ene er MS-Senteret Hakadal som tar imot noe over 400 personer i året.

Det andre er Nye Eiksåsen MS-senter, som gir spesialisert rehabilitering til personer med langt fremskreden MS. Her er det 12 plasser. Les mer om nye Eiksåsen

Disse to sentrene har spisskompetanse både på sykdommen og på rehabiliteringsprosesser ved MS og tar imot pasienter fra hele landet.

40 prosent får ikke tilbud

-  Med over 11.000 MS-pasienter i Norge sier det seg selv at dette ikke er nok, sier Mona Enstad, generalsekretær i MS-forbundet.

I en undersøkelse blant MS-forbundets medlemmer svarte 40 prosent at de ikke hadde fått tilbud om rehabilitering.

- Dette er for dårlig. Det er viktig at alle får tilbudet, og at de får det tidlig, sier Enstad. Les mer om tidlig rehabilitering ved MS.

Hun er glad for at Kastvollen tilbyr gruppeopphold for personer med MS, og at senteret har opparbeidet lang erfaring med MS.

- All rehabilitering behøver ikke foregå på spesialiserte sentre eller avdelinger. Men når det dreier seg om en sammensatt og livslang sykdom som MS, må spesialistene tas i bruk, sier Enstad.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.