Hopp til hovedinnholdet

Nasjonal standard for MS-behandling

Nasjonal standard skal sikre et helhetlig og likt tilbud over hele landet. (Foto: Nasjonal kompetansetjeneste for MS)

Det er utarbeidet en nasjonal plan for behandling av personer med MS. Den reviderte brosjyren er tilgjengelig for nedlastning på nett og sendes ut til alle medlemmer med neste MS-blad.

Brosjyren «Nasjonal standard for diagnostikk, behandling og oppfølging ved multippel sklerose» foreligger nå i revidert utgave sommeren 2017.

En nasjonal standard for diagnostikk, behandling og oppfølging ved multippel sklerose (MS) skal fremme et faglig oppdatert og ensartet tilbud av helsetjenester.

     

Helhetlig og likt tilbud

Den nasjonale standarden skal være et virkemiddel for å sikre kvalitet innen nasjonal MS-behandling, ved å gi føring for god praksis til helsepersonell ovenfor personer med MS og deres pårørende.  Den nasjonale MS-planen er et dokument som er særlig rettet mot helsepersonell, i tillegg til politikere og andre som er opptatt av ressursfordeling innen helsevesenet.

        

Samarbeid

Utarbeiding av Nasjonal MS-plan er et samarbeid mellom MS-forbundet og Nasjonalt kompetansesenter for MS. Det er etablert et høringsutvalg for å rettlede arbeidet med retningslinjene med representasjon fra ulike faggrupper, NAV, praksiskonsulent og brukere av helsetjenesten. I tillegg får lokale sykehus i samarbeid med fastleger en sentral rolle i iverksetting og oppfølging av handlingsplanen.    

            

Last ned heftet her

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.