Hopp til hovedinnholdet

Ny kortfilm for unge med MS

Elleve unge personer forteller åpenhjertig om hvordan det er å leve med MS i filmen "My dream is alive". (Foto: NMSR)

På tvers av de nordiske grensene har unge fra Island, Finland, Danmark, Sverige og Norge laget en film for å vise verden et nyansert og realistisk bilde av MS fra et yngre perspektiv.

Selv om du er ung og har MS, er det fortsatt viktig å følge drømmene sine. Det er budskapet i en ny kortfilm fra de unge i Nordisk MS-råd. Filmen er laget for unge, av unge med MS i de fem nordiske landene.

                                       

                                      

Trodde det var en dødsdom

Roy Tore Hanssen fra Stokmarknes fikk MS i 2012. Da visste han ingenting om MS og i ettertid ser han at han burde fått mer informasjon om sykdommen og truffet noen andre med MS på hans egen alder.  

- Jeg trodde med en gang jeg fikk diagnosen at dette var en dødsdom. Det er det heldigvis ikke, og jeg håper denne filmen kan bidra til å bryte ned noen fordommer og feiloppfatninger om sykdommen. 

I kortfilmen "My dream is alive" forteller 11 unge mennesker om hvordan det er å være ung med MS. Roy Tore var ikke i tvil da han ble spurt om å fortelle sin historie. I dag lever har familiefaren lært seg å mestre sykdommen i hverdagen, men veien dit har vært utfordrende. Han håper kortfilmen kan være til hjelp slik at andre unge med MS også kan få en bedre

Roy Tore er en av de 11 personene i kortfilmen. (Foto: NMSR)

hverdag og større forståelse rundt sin situasjon

- For å takle hverdagen med MS må man være ydmyk og litt egoistisk. Jeg må ta hensyn til meg selv, men gir aldri opp. 

Hans beste råd? - Kom deg ut. Møt folk. Lek og lev! 

Nordisk MS-råd

Nordisk MS-råd (NMSR) er en plattform for de nordiske MS-forbundene kan samarbeide for å bedre situasjonen for personer med MS og deres pårørende i Finland, Island, Danmark, Sverige og Norge. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.