Hopp til hovedinnholdet

Ny leir for barn og unge med MS

-Før leiren følte jeg at jeg var alene med sykdommen min. Nå har jeg mange nye venner med samme utfordringene, sier en fornøyd Samsam Ali etter fjorårets leir på Tjøme. Til sommeren arrangerer MS-forbundet for tredje gang leir for ungdommer med MS.

Samsam Ali (17) kommer fra Fredrikstad. Hun har hatt MS i snart fem år, og hun har fått god oppfølging fra sykehuset. Likevel hadde hun aldri truffet noen andre ungdommer på samme alder som også har MS, før hun deltok på MS-forbundets leir for barn

Programmet på leirene er godt balansert med undervisning fra fagfolk og felles aktiviteter. (Foto: Gurli Vagner)

og unge med MS i fjor. Hun angrer ikke på at hun tok sjansen og ble med på leiren. Uten den hadde hun ikke blitt en del av "MS-Squaden", som er leirgjengens kallenavn.

- Selv om mine nærmeste venner har full forståelse for situasjonen min, var det noe helt annet å treffe andre på min alder som også hadde MS. På leiren fikk jeg mye ny informasjon om sykdommen gjennom undervisning og samtale med de andre ungdommene. Det beste med leiren er uten tvil alle de nye vennene jeg har fått, og alle har samme utfordring for meg. Det er godt å vite at jeg ikke er alene, sier Samsam.

Imponert over samholdet

Rådgiver i MS-forbundet Gurli Vagner er leirsjef på leiren for barn og unge for tredje året på rad. På leirene tidligere har det vært en god blanding mellom undervisning, felles aktiviteter, fritid og hvile på programmet.

Leirsjef Gurli Vagner ser fram til en ny leir på Tjøme (foto: MS-forbundet)

- I møtene de har med fagpersonene som underviser, er de unge veldig engasjerte. De spør mye og forteller mye om egen situasjon. I disse møtene får de ny kunnskap og delt erfaringer med hverandre. Fagpersonene som underviser sier at de lærer mye av samtalene med de unge, forteller Vagner.

Gurli Vagner jobber som rådgiver i MS-forbundet. Hun jobber spesielt med MS hos barn under 18 år, og er opptatt at denne gruppen skal få fokus og den oppfølgingen de trenger. God informasjon og samhold er viktig for barn og unge med MS.

- Gjennom det jeg hører og opplever fra ungdommene, forstår jeg at de er veldig opptatt av å få informasjon. Flere gir uttrykk for at det er fint med denne formen å få informasjon på, da de kan drøfte ulike problemstillinger med voksne fagpersoner og andre unge med MS. I tillegg er selvfølgelig møtet med andre barn og unge som også har MS viktig. Jeg blir stadig forundret over hvor fort barna finner hverandre, og hvor sammensveiset de blir på en slik leir. De har stor omsorg for hverandre, avslutter hun.

         

På leiren får deltakerne anledning til å drøfte ulike problemstillinger med fagfolk og hverandre. (Foto: Gurli Vagner)

    

Bli med på leir, du også!

Er du mellom 12 og 18 år? Bli med på en hyggelig og spennende leir hvor du kan treffe andre ungdommer som også har MS.

NÅR: Onsdag 9. - søndag 13. august 2017

HVOR: Heia Eidene Senter på Tjøme (www.heiasentrene.no)

HVA: For tredje gang arrangerer MS-forbundet leir for barn og unge med MS. Også denne gangen vil du treffe andre, utveksle erfaringer og lære mer om det å leve med MS. Men mest av alt ha det hyggelig og gøy med venner.

HVEM var med oss på leir sist? Silje var med oss på leir i 2016. Vil du vite hvordan hun opplevde det? Ta kontakt med Silje på tlf. 91 91 21 60

Tema:  Hva betyr det å ha MS?

            Skolehverdagen

            Mitt liv med MS

            Sunn livsstil - noe for meg?

            Sterk og sårbar på en gang

Kom gjerne med innspill til program og aktiviteter

   

Påmeldingsfrist: 15. juni 2017

MS-forbundet dekker reise og opphold mot en egenandel på kr. 1000. Ta kontakt hvis dere lurer på noe i forhold til transport. Alt lar seg ordne.

Ta kontakt med leirleder Gurli Vagner 95 09 62 60 / gurli@ms.no for spørsmål eller påmelding 

Har du lyst til å bli med på leir?

Er du mellom 12 og 18 år? Bli med på en hyggelig og spennende leir hvor du kan treffe andre ungdommer som også har MS.

NÅR: Søndag 13. - torsdag 17. august

HVOR: Heia Eidene Sendter på Tjøme (www.heiasentrene.no)

HVA: For tredje gang arrangerer MS-forbundet leir for barn og unge med MS. Også denne gangen vil du treffe andre, utveksle erfaringer og lære mer om det å leve med MS. Men mest av alt ha det hyggelig og gøy med venner.

  

Mer informasjon om program og påmelding nederst i saken.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.