Hopp til hovedinnholdet

Nytt MS-blad: Høydose biotin har vist effekt på progressiv MS

Torunn Knudsen har progressiv MS og håper høydose biotin kan holde henne lengre i jobb (Foto: privat)

Årets siste ordinære MS-blad er på vei. Les om fysioterapi ved MS, stamcellestudien og forskningsresultater fra en studie på høydosebehandling med vitaminet biotin.

Effekt på progressiv MS

Resultater fra studien "MD1003 (høydose biotin) til behandling av progressiv MS" er nylig publisert i tidsskriftet Multiple Sclerosis Journal. Studien målte effekt av MD1003 på 103 MS-pasienter sammenlignet med 51 andre MS-pasienter som fikk placebo. Studien varte i 12 måneder. Den ble så utvidet med nye 12 måneder, der alle fikk medikamentet.

12,6 prosent av pasientene fikk forbedring på EDSS-skalaen etter ni måneder, bekreftet etter 12 måneder. Ingen av dem som fikk placebo, hadde forbedring. For dem som fikk MD1003 fra starten av, vedvarte denne forbedringen. 13,2 prosent hadde lavere uførhetsgrad ved 18 måneder, som vedvarte til 24 måneder.

I placebo-gruppen progredierte 13,6 prosent i de første 12 måneder, mens bare fire prosent av dem som fikk MD1003, progredierte.

 

Håper biotin vil holde meg i jobb

Norske MS-pasienter vil prøve medikamentet. Torunn Knudsen (56) fra Braskereidfoss ved Elverum fikk diagnosen primær progressiv MS i 1997. Etter et nytt attakk og en ny vurdering i 2008 fikk hun en ny diagnose, sekundær progressiv MS.

-Dette viser hvor viktig det er med oppfølging også for oss med progressiv MS. Kanskje kunne jeg hatt nytte av bremsemedisin tidlig i forløpet, sier hun.

Torunn Knudsen fikk cellegiftbehandling etter attakket i 2008. Den varte i to år. Hun har ikke hatt flere attakk, men invaliditetsgraden målt på EDSS-skalaen har steget fra 4 til 6. I dag bruker hun to krykker inne og elektrisk rullestol ute.

-Jeg jobber 50 prosent i dag og vil gjøre alt jeg kan for å fortsette med det. Derfor prøver jeg høydose biotin nå, og håper det virker på meg, sier hun.

  

Leder av Nasjonal kompetansetjeneste, professor Lars Bø, mener den nye retningslinjen - når den følges - vil gi økt bruk av de mest effektive bremsemedisinene. (Foto: Olav Førde)

-Spennende, men for tidlig

-Dette er spennende behandlingsdata som tyder på at behandling med MD1003 kan bidra til å bremse eller stoppe invaliditetsutviklingen hos en undergruppe av de med progressiv MS, hvis disse dataene blir bekreftet i videre studier, sier leder av Nasjonal kompetansetjeneste for MS, professor Lars Bø, til MS-bladet.

Bø mener vi trenger mer informasjon, blant annet om medikamentets effekt. Han mener det er interessant at effekten av medisinen i mye større grad ble funnet hos pasienter som ikke brukte «gangpillen» Fampyra (virkning hos 12 av 58 pasienter) enn hos dem som brukte Fampyra (virkning hos 1 av 45 pasienter).

-Det vil da kunne bli et spørsmål i videre studer i hvor stor grad biotin gir en effekt utenom symptomeffekten som oppnås ved behandling med Fampyra, sier han.

Legemiddelfirmaet MedDay, som produserer MD1003, er i gang med en stor fase 3-studie i USA for å bekrefte resultatene. Lars Bø anbefaler leger å avvente data fra videre fase 3-studier før det søkes om godkjenningsfritak for denne behandlingen.

   

Over 22 000 kroner i måneden

Medikamentet MD1003 (høydose biotin) er ikke godkjent MS-medisin, men leger kan søke Statens legemiddelverk om godkjenningsfritak.

MS-bladet kjenner til at norske leger har søkt om slikt fritak og fått det innvilget. Medikamentet koster om lag 15 000 kroner per måned fra produsent. Så skal grossist og apotek beregne sine fortjenester. Apotek 1-kjeden tar i dag noe over 22 000 kroner for en månedsdose.

Leger kan søke HELFO om refusjon av utgiftene. Etter det MS-bladet kjenner til er ingen slike søknader ferdigbehandlet.

MS-bladet kjenner til at omlag 4000 progressive MS-pasienter i Frankrike nå blir behandlet med MD1003. Også i Sverige og Danmark skal enkeltpasienter være under behandling med medikamentet.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.