Hopp til hovedinnholdet

Nytt SPIRIT-program for ungdom som pårørende

(Illustrasjonsfoto)

Det kan være utfordrende for ungdom å være pårørende til foreldre med MS. SPIRIT Ungdom er et nytt selvhjelpsprogram som hjelper ungdom å ta vare på seg selv og egne behov.

Ungdomstiden er en periode i livet hvor man finner ut hvem man er, og hvor man skaper sin egen identitet uavhengig av familien. De fleste ungdommer er mye sammen med venner og ute på aktiviteter. Når mor eller far har MS, kan mange ungdommer oppleve at de får mindre tid til seg selv og egen fritid, da de må bruke mer tid og krefter på å hjelpe til med det som skjer i familien.

   

Vær en god venn for deg selv!

I desember ble SPIRIT Ungdom lansert. Det er et selvhjelpsprogram som skal hjelpe ungdom til å håndtere vanskelige tanker og følelser knyttet til mor eller fars sykdom, og til å få en best mulig hverdag. Programmet gjør det lettere å identifisere, håndtere og endre negative tanker, følelser og handlingsmønstre. Deltakerne lærer teknikker som hjelper dem til å ta vare på seg selv og egne behov.

   

7 ukers program

SPIRIT Ungdom varer i 7 uker. Deltakerne får en epost hver mandag med link til ukas program. Hvert program tar ca. 15-20 minutter. Alt foregår på mobil, PC/Mac eller nettbrett. Det er ingen fysiske møter.

Sanofi Genzyme står bak alle SPIRIT-programmene. SPIRIT Ungdom er utviklet sammen med Nasjonal kompetansetjeneste for MS.

Meld deg på SPIRIT Ungdom her

Kort om SPIRIT

Det finnes tre digitale selvhjelpsprogram som er utviklet for å hjelpe personer med MS og deres familier til å finne gode måter å mestre hverdagen med sykdom på. Alle programmene er basert på psykologi og kognitiv adferdsteori.

SPIRIT retter seg mot personer med MS. Målet med programmet er å hjelpe deltakerne til å få en bedre hverdag. Gjennom SPIRIT lærer en også mye om seg selv som person, ikke bare som en person som har MS.

SPIRIT Barn og Ungdom retter seg mot barn og ungdom som pårørende. SPIRIT Barn er beregnet for barn fra 6-12 år og SPIRIT Ungdom er beregnet for ungdom fra 13-18 år.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.