Hopp til hovedinnholdet

Nytt talerør for ungdom med MS

Etter å ha mottatt svært god respons på bladene Mann med MS og Kvinne med MS, får nå også ungdommen sitt eget MS-blad; nemlig Ung med MS.

Det nye bladet skal selvsagt informere de unge om hva MS egentlig er. Men det skal også – i god ungdomsblad-ånd – ta for seg temaer som omhandler det å være ung, enten det dreier seg om mental mestring, følelser og sex, ernæring eller å eie sin sykdom.

Redaksjonen har blant annet bestått av Hanne-Kathrine Hokstad, seksjonsleder ved nevrologisk poliklinikk på Akershus Universitetssykehus HF, Martine Gilje Jaatun, overlege ved barne- og ungdomsklinikken ved Helse Stavanger HF, Elisabeth Farbu, prof.dr.med og avdelingssjef på Nevrosenteret ved Helse Stavanger HF og Steinar Årset, som selv har sykdommen, og som holder foredrag om MS og livsmestring.

Steinar Årset er en av redaktørene for bladet. (Foto: Olav Førde)

«Jeg var 22 år da jeg fikk MS. Først gikk jeg bare der og latet som om ingenting hadde skjedd. Etter hvert kom anerkjennelsen og alle følelsene.» sier redaktør Steinar Årset.

Det kan altså være tøft og vanskelig å få en slik diagnose, kanskje spesielt i ung alder. Ung med MS skal derfor – med fakta, tips, råd og underholdning – bidra til å gjøre en slik situasjon enklere for de som blir rammet, men også enklere for familien rundt.

Prosjektet er initiert og finansiert av legemiddelfirmaet Sanofi Genzyme.

Både Kvinne med MS, Mann med MS og Ung med MS kan bestilles gratis gjennom MS-forbundet. Om portoen overstiger 27 kroner, faktureres beløpet.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.