Hopp til hovedinnholdet

Ocrelizumab: Uklart hvor gode resultatene er

Ocrelizumab angriper B-celler, som man tror spiller en rolle i sykdomsutviklingen. (Ill. Shutterstock)

Ocrelizumab virker på primær progressiv MS. Men det er fortsatt usikkert hvor gode resultatene er.

Det er den foreløpige konklusjonen etter at ferske data fra den såkalte ORATORIO-studien ble presentert muntlig under ECTRIMS-konferansen i Barcelona 10. september.

Her ble det opplyst at Ocrelizumab reduserer andelen pasienter med primær progressiv MS (PPMS) som utviklet økt grad av invaliditet med 24 prosent, sammenliknet med placebo.  I tillegg viser studien redusert risiko for forverret gangfunksjon.

Fantastisk, men...

- Det er selvsagt fantastisk at det nå faktisk er noe som gir effekt for denne typen MS, men 24 prosent reduksjon i progresjon virker ikke veldig mye.

Det sier Trygve Holmøy, overlege ved Ahus og professor ved UiO. Han er usikker på om Ocrelizumab vil ha effekt ved sekundær progressiv MS (SPMS), som utgjør en mye større andel av MS-pasientene.

Ganske mange av PPMS-pasientene  i ORATORIO-studien hadde hatt MR-aktivitet (kontrastladende lesjoner), og forskerne har ennå ikke undersøkt om det var disse som hadde effekt, opplyser Holmøy til ms.no.

- Jeg håper vi får mer fullstendig innsikt i dataene ganske snart, slik at vi kan ta et bedre standpunkt til hvem som bør tilbys behandlingen.

Vil ikke søke godkjenning for SPMS

Legemiddelfirmaet Roche, som står bak Ocrelizumab, opplyser til ms.no at de kun vil søke markedsføringstillatelse for attakkvis MS og RRMS. Studiene var ikke designet for å undersøke effekt på sekundær progressiv MS.

Søknaden vil bli levert helsemyndighetene i Europa og USA tidlig i 2016.

Flere internasjonale eksperter som ikke har vært involvert i studien, uttaler til nettstedet MedPage Today at resultatene som ble presentert for primær progressiv MS, ikke var så imponerende som håpet.

Ekspertene vil vente på analysene av undergruppene i studien før de trekker ytterligere konklusjoner.

RRMS: På linje med Tysabri og Lemtrada

Ocrelizumab  er også undersøkt ved attakkvis MS (RRMS). I to studier, OPERA I og II, ble antall attakker redusert med nesten 50 prosent sammenliknet med førstelinjemedikamentet Rebif.

-  Ut fra resultatene som ble presentert, ser det ut som om effekten av Ocrelizumab ved RRMS er på nivå med Tysabri og Lemtrada, sier Trygve Holmøy.

Han mener det er vanskelig å si om det er nyanser i effekt. Bivirkninger ser også ut til å ligge på omtrent samme nivå. Medikamentet er godt tolerert i studiene, opplyser han.

Så langt er det ikke rapportert PML (virusinfeksjon i hjernen), men det er tidlig og få pasienter. Jeg forventer at dette vil kunne komme, men det er uvisst i hvilken grad, opplyser Holmøy.

Ocrelizumab er et monoklonalt antistoff som gis som infusjon på sykehus to ganger i året.

Norske pasienter har bidratt i to av studiene, OPERA II og ORATORIO.

 

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.