Hopp til hovedinnholdet

Ocrevus godkjent i Sverige

Illustrasjonsbilde

Legemiddelet Ocrevus fikk nylig nei fra Beslutningsform i Norge. I dag ble det godkjent for bruk i Sverige. 

Nye terapier-rådet (NT) i Sverige har i dag gitt klarsignal om at ocrelizumab (Ocrevus) kan tas i bruk ved svenske sykehus. NT-rådet er beslutningsorganet som gir råd om hvilke legemidler som kan tas i bruk ved de ulike sykehusområdene i Sverige.

Ocrevus er anbefalt som et behandlingsalternativ for primær progressiv MS (PPMS). Bakgrunnen for anbefalingen er at Ocrevus er det første og eneste godkjente legemiddelet for denne gruppen pasienter.  

For personer med attakkvis MS anbefaler rådet at den mest kostnadseffektive behandlingen bør tas i bruk. 

Les mer om avgjørelsen i Dagens Medisin.

    

- Nå må politikerne våkne

Generalsekretær i MS-forbundet, Mona Enstad, ble svært skuffet over Beslutningsforums nei til Ocrevus i Norge. Det at legemiddelet nå blir godkjent i Sverige synes hun fremhever enda tydeligere at det er et spill om penger i Norge. 

- Dette er et spill om penger. Vi forstår at sykehusene i Norge ønsker å kutte utgifter. Men MS-pasientene skal ikke være salderingsposten i regnskapet, uttaler hun. 

- Ocrevus er et kostbart legemiddel, men det er også kostbart for Norge å ikke behandle personer med PPMS. En medisin som utsetter forverring av sykdommen vil betale seg i det lange løp når pasientene kan stå lenger i arbeid og klare seg lenger uten hjelp hjemme.

Enstad mener godkjente medisiner må være førstevalg ved MS-behandlingen, og ikke at pris skal styre behandlingen. 

- Nå må politikerne våkne! sier Enstad

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.