Hopp til hovedinnholdet

Ocrevus har fått godkjenning i EU

Ocrevus gis ved infusjon på sykehus hver sjette måned. (Ilustrasjonsfoto)

Legemiddelfirmaet Roche kunngjør i dag at Ocrevus har fått godkjenning av EU-kommisjonen. Norsk godkjenning forventes om kort tid.

Ocrevus (ocrelizumab) er det første legemiddelet som er godkjent til bruk for personer med primær progressiv MS. Det er også godkjent for attakkvis MS.

Ocrevus er inne til hurtig metodevurdering hos Statens Legemiddelverk hvor det vurderes om legemiddelet bør tas i bruk i offentlige sykehus.

Første for primær progressiv MS

Medikamentet er godkjent for tidlig primær progressiv MS (PPMS).

- For PPMS har sykdomshemmende behandling ikke vært tilgjengelig tidligere. Hos en undergruppe med PPMS er Ocrevus vist å redusere risikoen for videre sykdomsutvikling, sier leder av Norsk kompetansetjeneste for MS, overlege Lars Bø. 

 Han vet ennå ikke nøyaktig hvilken undergruppe av de med PPMS som vil få Ocrevus som et behandlingstilbud. Den europeiske legemiddelmyndigheten har opplyst at det vil gjelde voksne pasienter med PPMS i tidlig fase. Det må også være MR-forandringer forenlige med betennelsesaktivititet i sykdommen, opplyser Bø.

God effekt på attakkvis MS

Kjell-Morten Myhr, overlege ved Haukeland universitetssykehus, har ledet utprøvingen av Ocrevus på norske pasienter med attakkpreget MS. Han mener medikamentet har svært god effekt på attakkvis MS, på nivå med de beste medisinene som er tilgjengelige i dag.

Vi kommer tilbake med mer informasjon når medikamentet blir tilgjengelig i Norge. (Red).

Les pressemelding fra Roche (engelsk):

 

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.