Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å tilby Gilenya til rabattert pris

Legemiddelfirmaet som står bak MS-medisinen Gilenya, ønsker å tilby den til rabattert pris til behandling av barn og unge med attakvis MS.

Etter at Beslutningsforum for nye metoder i februar sa nei til at legemiddelet Gilenya kan benyttes til behandling av barn og unge 10 år eller eldre med attakvis MS, har denne gruppen stått uten det beste behandlingstilbudet. Fagmiljøet har reagert sterkt og det jobbes for å finne en løsning.

I dialog

Daglig leder i Novartis Norge, Veronika Barrabés, håper på en snarlig ordning.

- Novartis har foreslått en innkjøpsavtale for Gilenya til barn og unge med RRMS. Vi foreslår en enkel oppgjørsordning mellom Novartis og Sykehusinnkjøp hvor alle pasienter i aldersgruppen 10-19 år som er registrert som brukere av Gilenya i Reseptregistret refunderes per faktura én gang per år. Data fra Reseptregisteret tilsier at det er færre en 15 pasienter som per i dag behandles med Gilenya. Novartis har forståelse for at dette kan by på noe mer administrativ byrde enn normalt, men vi håper at vi sammen med Sykehusinnkjøp kan finne en løsning til det beste for barna med RRMS. 

Egen avtale

Novartis har gjennom dialog med Sykehusinnkjøp foreslått en egen innkjøpsavtale for Gilenya til barn og unge med RRMS.

- Vi ønsker å komme til enighet med Sykehusinnkjøp om et prisnivå så fort Fagdirektørene godkjenner rammene for avtalen. Vi startet dialogen med Legemiddelverket og Sykehusinnkjøp om finansiering for denne barneindikasjonen allerede i 2018. På dette tidspunktet ble vi forespeilet en rask prosess ettersom Gilenya allerede var finansiert til behandling av voksne med MS, forklarer Barrabés.

Novartis synes det er synd at Gilenya som eneste godkjente behandlingen med påvist effekt og sikkerhet til behandling av barn med attakkvis multippel sklerose (RRMS) ikke er tilgjengelig i Norge.

 - Vi håper med foreslåtte innkjøpsavtale å gi en viktig pasientgruppe med få behandlingsalternativer tilgang til et godkjent behandlingsalternativ. Vi ønsker samtidig å understreke at Gilenya har vært finansiert av helseforetakene siden 2011, men at myndighetene trakk finansieringen i fjor på bakgrunn av deres fullstendige metodevurdering utført av Folkehelseinstituttet.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.