Hopp til hovedinnholdet

Persontilpasset MS-behandling

(Illustrasjonsbilde)

Torsdag 14. januar kl. 15-17 arrangerer Hjernerådet et webinar om persontilpasset MS-behandling. Se påmeldingsinformasjon nederst i saken. 

Norge har høy forekomst av MS eller multippel sklerose. 12 000 nordmenn har denne sykdommen, og kvinner er særlig utsatt. MS debuterer i 20-40 års-alderen, men også barn kan få MS.

MS er en hjerne- og nervesykdom, ingen muskelsykdom. Myelinet rundt nervecellene angripes av immunsystemet. Vi har ingen helbredende behandling, og pasientene må leve med sin MS livet ut.
Dette bakteppet understreker at behandling og oppfølging av MS-pasientene er svært viktig. Det er avgjørende hvilke medisiner som er tilgjengelig for behandlingen. Persontilpasning er nødvendig.

MS-legene opplever at Beslutningsforum går på tvers av deres faglige råd når forumet har bestemt at to gode MS-medisiner for barn og unge ikke lenger kan foreskrives. Dette gjelder fingolimod (Gilenya) og natalizumab (Tysabri). Det har også vært debatt om andre MS-medisiner.

Representanter for alle parter i MS-diskusjonen kommer med sine innlegg til webinaret 14. januar og deltar i paneldebatten. Brukerstemmen tilhører Lise Johnsen, styreleder i MS-forbundet. For klinikerne snakker professor og avdelingsleder Hanne Flinstad Harbo. Fagdirektør Pål Wiik ved Ahus kommer fra helseforetakene. Fra Stortinget møter representantene Tuva Moflag (Ap) og Erlend larsen (H). Legemiddelindustrien deltar med Veronika Barrabes fra Novartis, og arrangørene jobber for å få med en representant fra Beslutningsforum.

Til Dagens Medisin har Tuva Moflag sagt at Beslutningsforum sine avgjørelser må bygge på faglige innspill. -Det er en urovekkende utvikling at faglige innspill ser ut til å få mindre betydning enn pris, sier hun. La dette være opptakten til webinaret 14. januar. Hjertelig velkommen!

    

Påmelding

Påmelding skjer til Nina Clarke, e-post: nina.clarke@icloud.com
Et par dager før webinaret, vil du få tilsendt lenke som du kan bruke til å klikke deg inn på møtet. Du vil kunne stille spørsmål il møtechatten.

Møtet arrangeres av Hjernerådet og Nansen Neuorscience Network som er ansvarlig for programmet. Møtet støttes økonomisk av legemiddelselskapene Merck, Biogen, Sanofi og Novartis.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.