Hopp til hovedinnholdet

PS Jeg har MS

Fotoutstillingen viser hvordan seks ulike personer lever med MS. (Foto: Fredrik Arff)

For familie, venner og arbeidsgivere kan det være vanskelig å forstå hvordan det er å leve med MS. Fotoutstillingen "PS! Jeg har MS" skal bidra til å bryte ned fordommer. 

Fotoutstillingen viser hvordan seks ulike personer lever med MS. Her kan du se et utsnitt fra livet til en nybakt mamma, en eventyrer, en sauebonde, en bibliotekassistent, en sykkelentusiast og en musiker. Fellesnevneren er at de alle lever med MS på hver sin måte. 

Utstillingen ble avduket på den internasjonale MS-dagen 31.mai 2017 på Rådhusplassen i Oslo. Utstillingen stod på Rådhusplassen til 13. juni, og skal i løpet av sommeren og høsten innom flere andre norske byer. 

19. juli - 10. august: Kristiansand

10. - 19. august: Arendal

19. - 31. august: Porsgrunn 

31. august - 21. september: Drammen

22. september - 13. oktober: Ullevål sykehus

13. oktober - 6. november: Asker

     

                   

Fotoutstillingen stod på Rådhusplassen i Oslo i begynnelsen av juni. (Foto: Arash Nejad)

      

1 av 3 opplever fordommer

MS-forbundet har nylig gjennomført en medlemsundersøkelse der det blant annet kommer frem at 1 av 3 opplever at mange rundt dem har fordommer mot MS.

– Dette er en viktig utstilling. Den skaper synlighet rundt MS, og viser at ingen er bare sin diagnose. Utstillingen viser at man først og fremst er den man er, og så har man også MS, sier generalsekretær i MS-forbundet, Mona Enstad.

Enstad håper utstillingen kan bidra til å bryte ned fordommer og feiloppfatninger om sykdommen. 

          

Det kreative konseptet

Fotografen som tar bildene til utstillingen, heter Fredrik Arff. Portretter er jo ofte – nettopp – et bilde av ett menneske, alene. Det er imidlertid få av oss som er helt alene. Vi forholder oss til venner, familie, arbeidsgivere, kolleger. De er alltid en del av vår verden. Fotografen har derfor blandet disse begrepene ved å lage en portrettserie med de menneskelig omgivelsene: hovedpersonen fremstår på hvit bakgrunn.  De andre i «vanlig» bakgrunn.

      

Les mer om utstillingen her 

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.