Hopp til hovedinnholdet

Rehabilitering ignorert i revidert nasjonalbudsjett

FFO mener funksjonshemmede må ta regningen for et dårligere helsetilbud. (Illustrasjonsbilde: Shutterstock)

11 mai. ble revidert nasjonalbudsjett for 2017 lagt frem. FFOs krav om at regjeringen skulle følge opp opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering med øremerkede bevilgninger i hele planperioden er ignorert. Les hele pressemeldingen fra FFO.

FFO hadde håpet at regjeringens støttepartier Krf og Venstre hadde fått gjennom midler til habilitering og rehabilitering gjennom revidert statsbudsjett.
I Krf sitt alternative budsjett for 2017 ba de regjeringen om å komme tilbake til Stortinget med en langt mer ambisiøs opptrappingsplan. Venstre ønsket 25 millioner ekstra til planen.

Vårt krav om en ambisiøs opptrappingsplan med øremerkede bevilgninger er høyaktuell.

    

Funksjonshemmede må ta regningen for et dårligere helsetilbud

FFO mener det er mange grunner til at planen som ble lagt frem høsten 2016 ikke er god nok. Den var laget helt uten brukerinvolvering, var lite ambisiøs på brukernes vegne, og kom uten friske midler. Mye av innholdet bygget på innsatser som allerede var i gang gjennom oppfølging av Primærhelsemeldingen. I planen var det ingen satsing på helt sentrale tiltak som styrking av koordinerende enheter, lærings- og mestringstilbud og likepersonsarbeidet.

Regjeringen kuttet i 315 millioner kroner på helsebudsjettet i statsbudsjettet ved å fjerne sykdomslisten. Bare deler av disse midlene ble satt inn i opptrappingsplanen. Dette taper funksjonshemmede og kronisk syke på samlet sett. 

FFO kommer til å fortsette å kjempe for en Opptrappingsplan med tilhørende friske midler som faktisk styrker innsatsen.

- Nå setter vi vår lit til at KrF og Venstre tar saken videre i forhandlingene. Vi trenger et godt utgangspunkt for å bygge den helsetjenesten fremtidens brukere har behov for, sier generalsekretær Lilly Ann Elvestad

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.