Hopp til hovedinnholdet

Stamcellebehandling i Moskva

Malene Johnsen reiser til Moskva for stamcellebehandling. (Foto: Privat)

En tøff operasjon i et fremmed land, uten garanti for å bli bedre. Malene Johnsen er likevel ikke i tvil om at turen til Moskva for stamcellebehandling er det beste alternativet. Les om henne i MS-blad nr. 3, og følg reisen hennes til Moskva her

Malene Johnsen reiser til Pirogov-sykehuset i Moskva for stamcellebehandling. Her kan du lese dagboken hennes. 

    

På Gardermoen før avreise:

Da var dagen her. Jeg reiser til Moskva for å forhåpentligvis bli kvitt MS.

Natten bar preg av lite søvn og uro i kroppen. Det er litt skummelt å skulle dra til Russland alene og dra fra mine fine hjemme. Det er surrealistisk nå som jeg sitter her på Gardermoen å venter på første fly... om noen timer er det i gang! 

Tusen takk for alle fine meldinger og støttende ord, og for alle som har spleisa så jeg kunne komme meg avgårde. Det betyr utrolig mye! Dere er helt fantastiske. Jeg blir helt rørt over hvor mange som bryr seg og vil hjelpe.

Nå starter eventyret! 

     

          

Første uke: 

En uke inn i opplegget her i Moskva. For en reise det har vært så langt! Første dag/natt ble jeg levert inn på et covidrom for testing. Anastasia (ansatt på Pirogov-sykehuset, red.amn.) var fantastisk. Vi hentet henne hjemme hos henne før vi dro til sykehuset, for hun hadde egentlig sluttet på jobb. 

Dagen etter ble jeg hentet av en sykepleier. Hun guidet meg gjennom alle de uendelige testene... for teste skulle de... heeeeele kroppen, fra topp til tå! Ting gjøres litt annerledes her i Moskva og ting går fort. Veldig fort! 

Jeg fikk komme på rommet mitt, men fikk beskjed om at jeg måtte dele rom med ei annen norsk dame. Og så glad jeg er for det nå! Helt fantastisk å kunne prate med noen som sitter med de samme tanker som deg når det kommer til alt dette. Brått var det ikke like skummelt. 

Vi har fått sjekket ut den "fantastiske" maten her, og jeg er veldig glad for at kanel og gastromat ved pakket med!

Parken har vi trillet litt rundt i, og den er veldig koselig selv om den er litt liten. Godt med frisk luft uansett!

Anja (romvenninnen, red. amn.) hadde med cash, så vi fikk bestilt cola, chips, melk og juice. So happy! 

Nå fikk jeg akkurat beskjed om at stamcellehøstingen min gikk strålende og halskateteret kan fjernes... før nytt settes inn! 

   

   

   

     

    

Andre uke: 

Nesten to uker inn i oppholdet. Still staying strong! Håret er borte og mamma er redd for at jeg kommer hjem full av tattiser :P

Etter fjerde runde med cellegift i dag sa det stopp for appetitten. Det blir ingen parktur i dag, men det er pinadø første gang å! 

Vi blir godt ivaretatt her på sykehuset og jeg er evig takknemlig for at jeg fikk være på rom med Anja. Det har lettet veldig på disse ukene med savn, sorg, latter og ubehageligheter/usikkerheter. 

Nå er det bare å komme seg gjennom denne dagen, og få ny giv til i morgen. 

Savner alle der hjemme veldig mye og gleder meg enormt til å se de igjen! 

   

   

     

      

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.