Hopp til hovedinnholdet

Stort sykkelprosjekt - trå til for MS!

Abid Raja har syklet Norge på langs. Her ved Nordkapp. Nå støtter han MS-forbundets sykkelprosjekt og skal prøve seg på Mont Ventoux. (Foto: Privat)

MS-forbundet sender 50 syklister ut i Tour de France-løypa for å skaffe penger til forskning på progressiv MS. Abid Raja og Bjørn Dæhlie trår til for MS-saken!

MS-forbundet samler inn penger til den store internasjonale satsningen for å forske fram bremsemedisiner for progressiv MS. Forbundet har laget et opplegg for 50 mosjonssyklister. Deltakerne kjøper en sykkelreise til en av de mest kjente fjelletappene i Tour de France, Mont Ventoux. Stortingsepresentant Abid Q. Raja skal være med og sykle. Bjørn Dæhlie skal være inspirator og vil motivere syklistene til innsats under et stort "kick-off" før avreisen til Frankrike.

Bjørn Dæhlie: - Nå skjer det endelig noe

Bjørn Dæhlie stilte opp i God Morgen Norges studio.

Bjørn Dæhlie har også tidligere bidratt til MS-saken, blant annet i en film der også hans mor, Bjørg Dæhlie, medvirker. Hun har progressiv MS.

"Halvparten av de som har MS, har ikke nytte av bremsemedisiner. Min mor er en av dem. Men nå skjer det endelig noe. Forskere over hele verden går sammen for å finne medisin som virker. MS-forbundet i Norge er med i en stor dugnad for å skaffe midler til forskningen. Jeg støtter dette arbeidet fullt ut og trår til for MS!", sier Bjørn Dæhlie.

Opp på Mont Ventoux

Prosjektet «Trå til for MS 2016» er et sykkeleventyr som har som formål å øke kjennskap til MS og samle inn penger til forskning på sykdommen, opplyser prosjektleder Eva Høili i MS-forbundet. Eventyret varer fra 22. juni – 26. juni, med kick off 21.juni.

Det blir sykling i Provence i fire dager, og Mont Ventoux skal beseires via strekningen  fra Bédoin, som Tour de France-rytterne skal opp gjennom noen uker senere, opplyser hun. Toppen ligger på 1912 meter og stigningen er noen steder på hele 12 prosent.

Fem treningsgrupper

I fjor sommer syklet Abid Raja Norge på langs fra Lindesnes til Nordkapp. Raja er levende opptatt av sykling og folkehelse. (Foto: Privat)

- Men først må det trenes. Vi planlegger fem grupper totalt. De blir i Oslo, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Valdres. Det vil være 10 deltakere i hver gruppe. Vi legger opp til fellestrening. Her vil lokale lagkapteiner stå for treningsopplegg i løpet av vinteren og våren, og det blir rik mulighet til å møte noen av de andre, som også har satt seg store utfordringer for 2016, sier Høili.

Prisen er satt til 12.900 kroner per deltaker. Det inkluderer 4 netter i delt dobbeltrom i Vaison-la-Romaine, måltider under oppholdet, fly Oslo-Nice, busstransport, lagledelse, hjelpere, følgebiler, sykkeltransport til og fra Oslo, avgift for registrering, sykkeltøy og mulighet for fellestrening.

Sponsormidler til MS-forskning

Tanken er at den enkelte rytter skaffer sponsormidler fra lokale bedrifter, og selger gavebrev til privatpersoner for minst kr 3 000 som skal gå til MS-forbundet. Bedriftene blir profilert på ulike måter som takk, opplyser Eva Høili.

En annen mulighet er at gruppen samlet henter sponsormidler, totalt minst kr 30 000 som går til MS-forbundet fra bedrifter i det lokale næringsliv. Prosjektet skal ha tre hovedsponsorer.

Målet er bremsemedisin for progressiv MS

MS-forbundet vil gjennom aksjonen «Trå til for MS» støtte det internasjonale samarbeidet om forskning på progressiv MS, The International Progressiv MS Alliance, som ble startet etter initiativ fra det internasjonale MS-forbundet,MSIF.

- Vi bidro i 2015 med 500.000 kroner og har som mål å samle inn ytterligere 500.000 i år, sier generalsekretær i MS-forbundet, Mona Enstad.

- 22 forskningsprosjekter er allerede i gang for å finne en bremsemedisin, og nye store prosjekter skal lanseres i år. Nå gjelder det å skaffe midler slik at denne viktige forskningen kan fortsette, sier hun.

Fire dagers sykling i Provence

Prisen er satt til 12900 kroner per deltaker. Det inkluderer

  • 4 netter i delt dobbeltrom i Vaison-la-Romaine
  • måltider under oppholdet
  • fly Oslo-Nice og retur
  • busstransport, lagledelse, hjelpere, følgebiler
  • sykkeltransport til og fra Oslo
  • sykkeltøy og mulighet for fellestrening

Spre budskapet!

Vil du melde deg på eller vite mer om sykkelprosjektet, ta kontakt med Eva Høili, på tlf. 22477998, eller e-post eva@ms.no.

Høili oppfordrer alle til å spre budskapet. Vil du ikke selv delta, kjenner du kanskje noen som kan være interessert?

Ved å gi en gave til "Trå til for MS" støtter du den internasjonale forskningsinnsatsen for å løse MS-gåten. Gaven kan gis til MS-forbundets forskningsfond, konto 7038.09.25778.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.