Hopp til hovedinnholdet

SymTrac - din MS-dagbok

SymTrac lastes ned gratis fra App Store eller Google Play. (Foto: Novartis)

SymTrac er en gratis app som hjelper deg med å holde oversikt over din hverdag, dine symptomer og vil gi en god oversikt over ditt velbefinnende.

På appen SymTrac kan du registrere symptomer, generell velvære, medikamenter og avtaler. Appen har flere treningsøvelser, og kan også kobles opp mot andre trenings apper du bruker fra din Smartphone. All data som registreres er privat, på din telefon, og kan synliggjøres i oversiktlige diagrammer.

Marte Nicolaysen er en av de som allerede har lastet ned appen og prøvd den ut. Hun så annonse for appen i MS-bladet og lastet den ned med det samme.

Marte Nicolaysen har prøvd ut appen SymTrac. (Foto: Fredrik Arff)

- Det virket som et veldig fin app for å holde oversikt over symptomer og hvordan dagsformen er. I en travel hverdag blir den dessverre litt for tungvint for meg.

- Jeg tror likevel mange kan ha nytte av en god oversikt og et sted å samle informasjon. Jeg anbefaler alle å sjekke ut appen for å se om den er noe for dem.

             

Registrering av symptomer og dagsform

SymTrac har et interaktivt kroppskart som lar deg markere plassering på kroppen og type symptom. På en skala fra 0-10 kan du rangere hvor mye symptomet plager deg, og innvirkningen det har på dine daglige aktiviteter.

Appen gir deg også mulighet til å følge med på den generelle dagsformen. Du kan registrere konsentrasjon, hukommelse, stemningsleie, aktivitet, energi og søvn. Det er også slik at vær kan påvirke MS symptomer, og SymTrac vil lese av vær-app slik at du kan identifisere om vær kan ha en innvirkning på hvordan du har det.

Du kan legge inn dine medikamenter og avtaler i SymTrac, og selv velge om du vil ha en daglig påminnelse.

             

Synlig oversikt

Data du registrerer i SymTrac kan bli sett på i et diagram som du kan skrive ut og ta med når du har møte med lege eller sykepleier. Diagrammet vil vise hvordan du har hatt det i perioden mellom konsultasjoner, eller den siste tiden – alt etter hvor langt tidsrom du ønsker se på. Det er ikke lett og detaljert å huske hvordan man har hatt det flere uker, kanskje måneder tilbake, diagrammet kan derfor være til god hjelp i dialogen med din lege.

         

Treningsøvelser

SymTrac inneholder en serie av øvelser utviklet i felleskap med spesialist i fysioterapi og MS Trust. Øvelsene er animerte for klart å vise hvordan hver øvelse skal gjøres. Du kan velge ut dine favoritter og opprette ditt eget treningsprogram, og selv følge med på hvor ofte du trener. Når du oppretter profil i SymTrac kan du velge å samkjøre appen med andre trenings-apper du bruker på din Smartphone, slik at de også kan følges over tid i SymTrac.

                    

SymTrac lastes ned gratis fra App Store eller Google Play.

SymTrac er utviklet av Novartis Pharma AG

 

 

 

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.