Hopp til hovedinnholdet

Toppmøte om hjernehelse

Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterer til toppmøte om hjernehelse (Foto: Bjørn Stuedal)

Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterer til toppmøte om hjernehelse tirsdag 21. mars. Toppmøtet strømmes på nett-tv.

Toppmøtet handler spesielt om hvordan Norge kan øke kunnskapen om hjernesykdommene ALS, MS og demens. Nobelprisvinner Edvard Moser innleder. I tillegg blir det seks andre korte innlegg fra forskere og pasienter. Tre av innleggene vil sette fokus på MS-forskning og behandling:

Hanne F. Harbo, professor ved Oslo Universitetssykehus: Fra MS-forskning til hjernehelse

Lars Bø, leder av Nasjonal kompetansetjeneste for MS: Stamcellebehandling MS / program for klinisk behandlingsforskning

Gudrun Sofie Østhassel, kommunikasjonsleder i MS-forbundet: Livet med MS

       

Toppmøtet strømmes på nett-tv tirsdag 21. mars kl. 14-16

Følg med på toppmøtet her

        

Økt fokus på hjernehelse

Bakgrunnen for toppmøtet er den ferske statusrapporten om hjernehelse. Rapporten ser på sykdom og skade i hjernen, ryggmargen og det øvrige nervesystemet. Rapporten ble offentliggjort i begynnelsen av februar, og avdekte flere eksempler på svikt i helsetjenestene og store regionale forskjeller i behandlingstilbudet, både innen spesialist- og kommunehelsetjenesten. En av ti pasienter får ikke de tjenestene de trenger.

-Det er først når vi ser hjernehelsen under ett, at vi ser omfanget av dette helsespørsmålet, sa Bent Høie 8. februar, dagen før statusrapporten ble offentliggjort.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.