Hopp til hovedinnholdet

Trå til for MS - 13.000 skritt 27. august!

13.000 personer i Norge har MS. Det finnes ingen kur. I anledning den nasjonale MS dagen 27. august trår vi til for MS-saken. Sammen sørger vi for at ingen skal møte MS alene.

Slik gjør du det

Trå til for MS handler om å være i aktivitet. Dette bruker du for å samle inn penger, slik at ingen skal møte MS alene. Du trenger ikke å gå - du kan like gjerne løpe, svømme, rulle, trille eller danse - vær aktiv for MS!

  • Opprett din innsamling på minaksjon ved å trykke på knappen “start en innsamlingsaksjon”.
  • Del innsamlingen din på Facebook, epost, eller annet - og oppfordre ditt nettverk til å bli med og støtte din innsamling. Du kan for eksempel be om en gave, eller du kan be noen sponse hvert skritt / minutt / kilometer eller annet med en gitt sum.
  • På den nasjonale MS-dagen (lørdag 27. august) utfordrer vi deg til å være i aktivitet tilsvarende 13.000 skritt - ett skritt for hver person som lever med MS. I FAQ nederst på siden finner du en tabell som regner om annen aktivitet til skritt.
  • Når innsamlingen din har fått sin første donasjon inn, sender vi deg et MS-armbånd og et nøkkelbånd som en liten takk

Klarer vi sammen å samle inn 300.000 kroner?

Av innsamlede midler går halvparten* til MS-forbundets lokale foreninger, som blant annet arrangerer informasjonsmøter, sosiale aktiviteter og trening.

Vi vil bruke penger der det trengs mest. Vi skal fortsette å støtte forskning på nye behandlinger og medisiner, vi skal styrke viktig politisk arbeid for å få bedre vilkår for mennesker med MS, vi skal sørge for at det alltid er tilgang på god informasjon, og mange andre tiltak vi mener vil gjøre livet til mennesker med MS bedre.
*Summen til hvert lokallag begrenser seg oppad til kroner 250.000 per lokalforening

Slik oppretter du en innsamling  

Så enkelt er det:

1. Opprett en innsamling ved å velge prosjektet "Trå til for MS" under og “start en aksjon”.

2. Gjør innsamlingen din personlig ved å legge inn for eksempel navn, bilder og et mål i sum for innsamlingen.

3. Lag en kort tekst som beskriver din aksjon. Vær gjerne personlig, beskriv hva du ønsker å oppnå og hvem du ønsker at skal bidra. 

4. Del innsamlingen med venner og familie, og be dem om å bidra!

“Tusen takk for din generøse støtte. Takk for at du er med å skape endringer. Takk for at du står sammen med oss, deler engasjement og skaper kraft slik at vi faktisk kan gjøre en forskjell. Sammen sørger vi for at ingen skal møte MS alene”. 

 

FAQ (frequently asked questions)

Hvordan regner jeg om annen aktivitet til skritt?
Noen smarttelefoner har innebygget helseapp som kan spore aktivitetsdataen din og omgjøre dette til skritt. 

Du kan også bruke denne tabellen for å regne om din aktivitet til skritt:

Rulling: 30 skritt pr. minutt

Yoga: 60 skritt pr. minutt

Sykling: 80 skritt pr. minutt

Svømming: 140 skritt pr. minutt

Aerobic: 150 skritt pr. minutt

Styrketrening: 150 skritt pr. minutt

Fotball og håndball: 170 skritt pr. minutt

Spinning: 190 skritt pr. minutt

Treningsfilmer på ms.no (også for personer i rullestol): 100 skritt pr. minutt

Må jeg være aktiv tilsvarende 13.000 skritt?
Nei. Dette er et mål som er satt, men absolutt ikke et krav. Du gjør det klarer, når det passer deg best. Du kan fint være mer eller mindre aktiv enn målet tilsier. Tilpass til ditt nivå. 

Hvordan kan jeg engasjere mitt nettverk til å bidra?
Inviter familie, venner og kollegaer til å bli med å bidra! De kan for eksempel bli med på tur, eller gi et beløp i innsamlingen din. Du kan også utfordre nettverket ditt til å gi for eksempel 10 øre per skritt - eller hva med å spørre en eventuell arbeidsgiver om å gi en krone per skritt? Det er bare å være kreativ og ha det gøy. Del innsamlingen din, gjerne i sosiale medier. Begynn gjerne med de nærmeste. 

Må jeg publisere min daglige aktivitet?
Nei, du trenger ikke å rapportere aktivitet. Men del gjerne resultatene dine fortløpende i innsamlingen din eller i sosiale medier! Da vil du inspirere andre, og skape mer aktivitet. Bruk gjerne emneknaggene #tråtilforMS eller #msforbundet.

Finnes ikke “Gå for MS” lenger?
“Gå for MS” er nå blitt til “Trå til for MS”. Tidligere har man registrert antall minutter aktiv og rapportert dette, som igjen har utløst støtte til lokalforeningene gjennom en mindre donasjon fra en partner. Nå gjør deltakerne i stedet innsamlingen selv, som vi tror vil gi mer penger til saken, og til hver lokalforening. 

Kan jeg bruke andre innsamlingskanaler?
Du kan godt bruke for eksempel Facebook eller Spleis hvis du foretrekker det. Gi oss i såfall gjerne beskjed på june@ms.no , eller send oss en melding på MS-forbundets facebook-side, slik at vi ser at innsamlingen er opprettet og vi kan sende ut takkegaven din! 

Kan jeg få tilsendt noe materiale?
Når innsamlingen din har fått sin første donasjon inn, sender vi deg en gave som en liten takk. Send lenken til din innsamling og postadresse til june@ms.no.

Hvor mye må jeg samle inn?
Et foreslått mål kan være for eksempel 3000 kroner totalt innsamlet, men dette bestemmer du helt selv. Vi setter pris på alle bidrag, store som små.

Må jeg opprette en innsamling?
Alle er velkomne til å trå for MS gjennom å være aktive, med eller uten innsamling. Vi setter selvfølgelig pris på det hvis du oppretter en aksjon, det er slik vi kan gjøre enda mer for de som lever med MS. All støtte er avgjørende for at MS-forbundet skal ha forutsigbarhet og muligheten til å satse mer på forskning, mer informasjonsarbeid, flere kurs og større politisk arbeid. Sammen med generøse givere kan vi få til enda mer!

Hva går pengene til?
Av innsamlede midler går halvparten* til MS-forbundets lokale foreninger, som blant annet arrangerer informasjonsmøter, sosiale aktiviteter og trening. Vi vil bruke penger der det trengs mest. Vi skal fortsette å støtte forskning på nye behandlinger og medisiner, vi skal styrke viktig politisk arbeid for å få bedre vilkår for mennesker med MS, vi skal sørge for at det alltid er tilgang på god informasjon, og mange andre tiltak vi mener vil gjøre livet til mennesker med MS bedre. *Summen til hvert lokallag begrenser seg oppad til kroner 250.000 per lokalforening

Hvordan mottar min lokalforening midlene?
Når du oppretter en innsamling i MinAksjon så vil administrasjonen i MS-forbundet få informasjon om din adresse. Dette danner så grunnlaget for hvilken forening som får halvparten av innsamlede midler fra din innsamling. Overføring til lokalforeningene vil skje i fjerde kvartal. Bruker du en annen innsamlingsaksjon enn “MinAksjon”, må du sende en epost til june@ms.no slik at vi får beskjed om hvilken lokalforening dine penger skal gå til. 

Hvordan benytter mine og givernes data? 
Se  personvernerklæringen på hvordan vi behandler giverdata. 

Vi kan hjelpe deg i gang
Har du spørsmål eller trenger hjelp til å starte en innsamling til inntekt for MS-saken kan du gjerne ta direkte kontakt med på tlf: 22 47 79 90 eller send en mail til june@ms.no.

Personvern Logg inn for webredaktører

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.