Hopp til hovedinnholdet

Trå til for MS 2017

Lurer du på hvordan det går med rytterne som sykler for MS-saken i Provence? 

Fredag 16. juni

I dag ble frokosten servert kl. 05, og en halvtime senere startet syklingen. I dag hadde rytterne mulighet til å bestige Mont Ventoux hele tre ganger, opp tre ulike veier.

Den første oppstigningen til Mont Ventoux startet i Malaucéne. Det er den korteste av de tre veiene opp til toppen, men med 21,2 km er den likevel bare noen få hundre meter kortere enn ruta fra Bédoin. Hovedforskjellen på de to strekningene er at en stor del av ruten fra Bédoin går gjennom skogen, mens ruten fra Malaucéne går i mer åpent landskap. Den gjennomsnittlige stigningen på turen opp var på 7,2 prosent, og rytterne klatret 1535 høydemeter før toppen. 

Den andre oppstigningen er fra Sault. Byen ligger 760 moh, så startpunktet for dagens andre oppstigning var forholdsvis høyt. Strekningen kalles av noen for en slags lillebror til de to andre strekningene, selv om den faktisk er den lengste av de tre med sine 25,7 km. De siste 6 km er identiske med oppkjørselen fra Bédoin, og den maksimale stigningen kommer derfor likevel opp på 11 prosent. Den gjennomsnittlige stigningen på denne strekningen var på 4,5 prosent. 

Den siste oppstigningen er fra Bédoin. De rytterne som fullførte alle tre strekningene, kjente godt dagens høydemetre i kroppen. Men alle som prøvde seg på den siste strekningen, kom opp. En forholdsvis rolig start, en bratt og lang stigning i skogen og avslutningsvis de siste 6 km, som for alvor understreker hvorfor Mont Ventoux kalles det skallede fjellet. 

Rytterne klarte de målene de hadde satt seg på forhånd, om det var en, to eller tre oppstigninger. Hele ni ryttere gjennomførte helt til slutt. Vi er utrolig imponerte! Alle 17 rytterne har gjort en fantastisk innsats.  

      

Takk til alle som har støttet rytterne med bidrag til forskning på progressiv MS. Det er fortsatt mulighet for å gi en gave til dette viktige arbeidet. 

VIPPS: 94642

Kontonr.: 7038.09.25778

Kjenner du en som har syklet? Merk bidraget med syklistens navn. 

    

    

Torsdag 15. juni

I dag var vi bokstavelig talt på rundtur – en tur rundt Mont Ventoux. Ruten gikk på mindre veier med lite trafikk og fantastisk landskap. De gamle og kjente vinbyene og den vakre dalstrekningen Gorges de Nesque var et flott syn for både rytterne og hjelperne. På den smale fjellveien hadde rytterne Mont Ventoux på den ene siden, og den dype dalen på den andre. Med 1846 høydemeter fordelt på 125 km ble det nok utfordringer i dag også.

Vi spiste lunsj i Sault, som er startstedet for den lengste, men minst utfordrende strekningen til toppen av Mont Ventoux.

I dag viste gradestokken nærmere 40 grader, men rytterne holder humøret og motivasjonen oppe. I morgen skal Mont Ventoux igjen bestiges, for noen hele tre ganger.

      

 

     

Onsdag 14. juni

Første sykkeldag, og rytterne besteg Mont Ventoux for første gang, via strekningen fra Bédoin, som er den oftest brukte i Tour de France.

Bédoin ligger på 283 meters høyde, og herfra kjørte syklistene de 21,4 km til toppen, som ligger hele 1912 moh. Den gjennomsnittlige stigningen er på 7,6 prosent, og flere steder underveis var stigningen pr. km over 10 prosent.

Mont Ventoux oversettes av mange som ”Vindens fjell”, men rytterne merket ikke mye til den kjente vinden i dag. I over 30 grader og vindstille gikk det med mange liter vann før alle rytterne var på topp.

Vel oppe på toppen var været nydelig, og alle deltakerne fikk nyte utsikten litt før nedturen gikk via Malaucéne og hjem. 

- Jeg er utrolig imponert over innsatsen til alle rytterne i dag. I over 30 grader og stekende sol kjempet de seg opp høydemetrene, og heiet hverandre til topps, sier prosjektleder Eva Høili.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.