Hopp til hovedinnholdet

Trår til i ekte Tour de France-stil

Svein Olaf Heibø fikk testet beina i turrittet Norsjø rundt i mai. (Foto: Privat)

Svein var tidligere en aktiv hobbysyklist, men nå er det lenge siden siste langtur på sykkel. Om en uke skal han trå til for forskning på progressiv MS. 

I disse dager er Svein Olaf Heibø fra Telemark i siste innspurt med treningen til sykkelprosjektet Trå til for MS. 52-åringen fikk MS i 1999. Han trener fast yoga og trening i gruppe med fysioterapeut for å holde kroppen i form og sykdommen i sjakk. Sykling har ikke vært hovedaktiviteten de siste årene. 

- Jeg var en ivrig hobbysyklist før, men det er lenge siden jeg har syklet så lange strekninger. Jeg fikk testet beina i et turritt her i Telemark 1. mai, Norsjø rundt på 90 km. Sykkelturen gikk overraskende bra, og jeg satser på at formen og beina holder seg i Frankrike også. 

                  

Opp på Mont Ventoux

Det er ingen vanlig søndagstur Svein skal gjennom, og våren har gått til med regelmessig trening for ham og resten av deltakerne. Totalt er det 17 ryttere som skal være med å sykle. Syv av deltakerne har MS, andre er ivrige sykkelentusiaster som ønsker å støtte saken. 

Det blir sykling i Provence i tre dager, og Mont Ventoux skal beseires via strekningen som Tour de France-rytterne skal opp gjennom noen uker senere. Toppen ligger på 1912 moh og stigningen er noen steder på hele 12 prosent. 

Målet med Trå til for MS er å samle inn midler til forskning på progressiv MS. (Foto: Geir Tveit)

                    

Målet er forskning på progressiv MS

Gjennom Trå til for MS vil MS-forbundet støtte det internasjonale samarbeidet om forskning på progressiv MS, The International Progressiv MS Alliance, som ble startet etter initiativ fra det internasjonal MS-forbundet, MSIF. I 2016 bevilget alliansen 116 millioner kroner til tre forskningsprosjekt på progressiv MS.

I Norge har om lag halvparten av de 11.000 personene som lever med MS en progressiv sykdomstype. Mens det i dag finnes et stort antall muligheter for behandling av attakkpreget MS, finnes det ingen for progressiv MS.  

MS-forbundet har støttet det internasjonale arbeidet med totalt 1 million kroner i 2015 og 2016. Målet er å donere 500.000 kr i 2017. 

- Det er en stor og viktig sak vi skal samle inn penger til. Det er et stort behov for mer forskning på progressiv MS, og vi må trå til sammen for å få dette til. Jeg er glad for å kunne bidra, sier Svein Olaf. 

    

Du kan også være med å bidra!

Ved å gi en gave støtter du den internasjonal satsingen på å finne behandlingstilbud mot progressiv MS. 

Gaven kan gis via MS-forbundets forskningsfond: 

Kontonr. 7038.09.25778

VIPPS til 94642

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.