Hopp til hovedinnholdet

- Vi er i god rute

Øivind Torkildsen (t.v) og Lars Bø er nevrologer i RAM-MS-studien. (Foto: Gudrun Østhassel)

Totalt er 28 pasienter rekruttert til RAM-MS-studien, som skal sammenligne stamcelletransplantasjon med MS-medisinen Lemtrada. Nå utvides studien.

Det opplyser professor Lars Bø. Sammen med professor Øivind Torkildsen er han med i styringsgruppen til studien, som Nasjonal kompetansetjeneste for MS tok initiativet til.

RAM-MS skal undersøke om det er forskjell i behandlingseffekt, sikkerhet og kostnad mellom behandlingene. Det er planlagt at ca. 100 pasienter skal delta i studien.

I skrivende stund (28. april) er totalt 28 norske pasienter tilfeldig fordelt i de to studiegruppene.

Grunnet sikkerhetsgranskningen av Lemtrada, har de avventet med å screene og inkludere pasienter til RAM-MS-studien en kort stund. I slutten av april besluttet de å ta inn også Mavenclad og Ocrevus som komparatorer i studien, og studien vil fortsette, så snart endringen er godkjent.

- Halvparten av de som blir med i studien vil fortsatt bli trukket til behandling med stamcelletransplantasjon, mens den andre halvparten kan få en av de andre studiebehandlingene (komparator, red. anm.).

- Komparator skal velges av behandlende lege, i samråd med pasienten. Ocrevus vil kun være studiebehandling i de andre landene som er med i studien og foreløpig ikke i Norge, opplyser Bø.

Behandlingssteder i Sverige og Danmark er også med i studien. De har foreløpig ikke rekruttert noen pasienter.

     

Mer informasjon på nettsidene

Det er laget en egen nettside for RAM-MS-studien: www.ram-ms.no.

Pasienter og pårørende kan her finne informasjon om bakgrunnen for studien, hvilke forskningsresultater som forventes, og om praktisk gjennomføring av studien. Her finnes også kriterier for å delta.  

            

Er du interessert i å delta?

Nevrologer henviser aktuelle pasienter til nærmeste studiesenter for gjennomgang av kriteriene. Her randomiseres pasientene enten til stamcelletransplantasjon eller til sammenligningsgruppen. Alle deltakerne sendes så til Haukeland, som registrerer MS-status før behandlingsstart. Stamcellegruppen behandles på Haukeland, mens sammenligningsgruppen behandles på lokalt sykehus.

Her er kriteriene:

  • Attakk under pågående MS-behandling siste år, behandlet med steroider og verifisert på MR.
  • Minst én kontrastladende MR-lesjon eller minst tre nye eller forstørrede T2-lesjoner.
  • Alder 18-50 år.
  • RRMS etter reviderte McDonald-kriterier.
  • EDSS 0 til 5,5.
  • Attakket/attakkene må ha oppstått minst tre måneder etter oppstart med immunmodulerende medikament.
  • Pasienter som har mottatt behandling med langvarig effekt på immunsystemet, vil ikke kunne inkluderes. Dette gjelder tidligere behandling med Lemtrada, HSCT, Mavenclad, Mabthera/Rixathon og Ocrevus.  

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.