Hopp til hovedinnholdet

Vil bidra til et bedre helsetilbud

Besøk på nevrologisk avdeling i Kristiansand. Med på besøket var representanter fra lokalforeningene i Aust-Agder, Mandal og omegn og Kristiansand og omegn. (Foto: Åslaug R. Lorentzen)

MS-forbundet er kommet halvveis i gjennomføringen av prosjektet «Bare bok gjør ingen klok». Styreleder Lise Johnsen er fornøyd og har fått mange nyttige erfaringer.

Styreleder i MS-forbundet Lise Johnsen er prosjektleder for prosjektet «Bare bok gjør ingen klok».

Lise Johnsen er prosjektleder for "Bare bok gjør ingen klok" (Foto: MS-forbundet)

Prosjektet er et tiltak som blant annet ble satt i gang som svar på resultatene fra medlemsundersøkelsen som MS-forbundet gjennomførte i 2017. Undersøkelsen viste at det var mangler i helsetilbudet til personer med MS. Det ble tydeliggjort at det var geografiske forskjeller både i behandling, oppfølging og rehabiliteringstilbud.

13 av 20 besøk er gjennomført i 2018, og de resterende besøkene skal gjennomføres i løpet av våren 2019. Johnsen har vært med på mange av besøkene som er gjennomført til nå, og har gode erfaringer fra prosjektet.

- Vi blir godt mottatt og avdelingene legger til rett for at vi skal få treffe de ansatte, og få informasjon om hvordan de er organisert og driver MS-omsorgen.

Besøkene planlegges og gjennomføres i tett dialog med de aktuelle lokalforeningene.  

         

Mål: bedre helsetilbud

Prosjektet "Bare bok gjør ingen klok" har som mål å styrke kontakten mellom lokalforeningene i MS-forbundet og de nevrologiske avdelingene, slik at de tillitsvalgte kan være kunnskapsrike likemenn for personer med MS og deres pårørende. 

- Vi erfarer dessverre at likepersonstjenesten ikke er like godt kjent overalt, forteller Johnsen.

- Det er skuffende, men det er likevel veldig nyttig informasjon å ta med videre. Når dette prosjektet er gjennomført, må vi sette oss ned og se på hva MS-forbundet kan bidra med for å forbedre dette.   

Johnsen forteller videre at de fleste avdelingene har fokus på rask diagnostisering og oppstart av behandling. Aktuelle forskningsprosjekt, MS-registeret, oppfølging av pasienter som ikke står på behandling er andre tema de er innom i løpet av besøket.

      

Lagspill

- Vi har utvekslet mange erfaringer og knyttet nye kontakter, sier Johnsen.

Hun forteller videre at prosjektgruppa skal skrive en sluttrapport som skal være ferdig høsten 2019, og med utgangspunkt i den skal MS-forbundet arbeide videre med eventuelle utfordringer.

- Vi har kommet i dialog med MS-sykepleiere og nevrologer om hvordan MS-forbundet kan bidra til at helsetilbudet til personer med MS blir bedre. Vi må alle spille på lag for at personer med MS kan få best mulig helsetilbud, sier hun.

Lise Johnsen forteller videre om et godt besøk i Kristiansand i begynnelsen av desember. Her deltok representanter fra lokalforeningene i Aust-Agder, Mandal og Omegn og Kristiansand og Omegn, i tillegg til ansatte ved Sørlandet Sykehus Kristiansand.

- Dette var et godt møte og vi fikk en omfattende orientering om hvordan de har organisert MS-omsorgen på sykehuset.

Lokallag

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.