Hopp til hovedinnholdet

Vil du være med å utvikle egenmestringsverktøy for MS?

I samarbeid med MS-forbundet, skal Sintef utvikle en prototype for en digital assistent som skal registrere velvære, livskvalitet og funksjon for dem med MS. Vi søker brukere som ønsker å delta i prosjektet!

Målsettingen er at den digitale assistenten skal vise resultatet av registreringene på en brukervennlig måte både til pasienten selv og til dem pasienten ønsker å dele dem med. Det kan være pårørende, helsepersonell, medpasienter og andre.

Vi trenger mange bruker til å delta i prosjektet. Det to viktigste kriteriene for å delta er at du har MS og har lyst til å dele dine erfaringer om hvordan det er å leve med MS!

Workshop

Det er lagt opp til tre workshops man må delta på. Første er 9. eller 10 september, andre er 16. eller 17. september og siste er etter nyttår. Det blir lagt opp til både digital workshop og med fysisk oppmøte i Oslo. Vi følger selvsagt retningslinjene som til enhver tid gjelder i forhold til Covid-19 og smittevern.

Litt mer om prosjektet

I dag gjøres ingen systematisk registrering av hvordan personer med MS har det mellom møtene med helsetjenesten. «Hvordan har du hatt det siden sist?» er et vanskelig spørsmål etter måneder der livskvalitet og funksjon har variert ganske mye. Hvis informasjon om hvordan hverdagen forløper kunne samles på en måte som ikke opplevdes slitsomt og påtrengende, og presenteres på en forståelig måte, ville det være til stor hjelp både for personen selv og de som skulle hjelpe ham/henne.

Vi vil utvikle støtteverktøy som gjør det mulig å registrere hvordan man har det på måter som ikke sykeliggjør brukerne, men snarere hjelper dem og tilbyr støtte og hjelp ut fra behov. Målgruppen er norske MS-pasienter, men løsningen vil ha relevans for mange grupper kronisk syke.

Noe for deg?

Ønsker du og delta eller vite mer? Send en e-post til kristi@ms.no Skriv hvem du er og om du ønsker å delta på digital workshop eller den i Oslo. Husk å legge ved telefonnummer. Det er SINTEF som leder forskningsprosjektet. Ved å melde deg på vil din kontaktinformasjon bli videreformidlet til SINTEF.

Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.