Hjem / Arrangementer / Fra arbeidsmaur til ufør

Fra arbeidsmaur til ufør

Tove Midtbø forteller om sin erfaring: Fra en aktiv hverdag til et liv som ufør

  • Lokasjon

    Telemark MS-forening

  • Type

    Møte

  • Dato

  • Pris

    Gratis

Medlemsmøte med foredrag "Fra arbeidsmaur til ufør" ved Tove Midtbø.

Tirsdag 27.08.24 kl 18.00
Pors Klubbhus
Gratis inngang

Tove Midtbø har alltid jobbet. Hun har vært 20 år i NRK som journalist og programleder på TV, og etter det jobbet nesten 15 år som medielærer. I 2021 fikk Tove Midtbø diagnosen MS. Da hadde hun vært delvis sykemeldt siden 2018, som føltes som en katastrofe siden hun bare ønsket å jobbe 100 %.

Å bli syk og bli pasient er krevende. Du skal forholde deg til innkallinger og brev, mange ulike mennesker og avdelinger, lange korridorer å finne fram i og ulike systemer på hvert sted. Du skal klare å lese epikriser og forstå hva spesialistene forklarer. Du har fastlegen og spesialistene, og mange andre du møter. Hvordan er det egentlig å være pasient?

Å bli syk og ende opp som ufør er utrolig vanskelig. Først tar det lang tid før du skjønner at du er syk, så tar det gjerne flere år å finne ut hva som feiler deg. Takket være en dyktig fastlege ble Tove sendt til en MR-undersøkelse, og hun fikk endelig vite hva som var den egentlige årsaken til alle plagene hennes. Etter en lang maraton i helsevesenet og NAV endte hun opp som ufør.

Foredraget handler ikke bare om å ramle ut av arbeidslivet, men like mye om hvordan man kan finne en ny balanse som gjør at man klarer å jobbe litt. I foredraget forteller hun blant annet om hvor viktig det var for henne å begynne å trene fast igjen.

Humor er viktig, og det er også mye av drivkraften i foredraget. Siden mannen hun lever sammen med, Nils Martin Brandvik, jobber med grafikk og animasjoner, tør hun love et foredrag der vi også kan le sammen. Livet blir mye lettere å leve hvis vi innimellom klarer å se på oss selv med et lite skråblikk. Det er mulig å leve et bra liv som ufør også!

Det blir loddsalg og enkel servering - velkomne skal dere være!