Illustrasjonsfoto av to hender som holder hverandre.
Hjem / Ny med MS

Ny med MS

Det går fint an å leve et godt liv med MS, men det å få diagnosen kan være vanskelig for mange. Det er helt naturlig at mange spørsmål dukker opp.

På denne siden har vi samlet informasjon og verktøy som kan være til hjelp for deg som akkurat har fått diagnosen. Det kan være vanskelig å navigere i informasjonsjungelen på nettet. På MS-forbundets sider finner du artikler som er gjennomgått og kvalitetssikret av fagpersoner.

Digitalt kurs for nydiagnostiserte

Nasjonal kompetansetjeneste for MS har utviklet et digitalt kurs som har som mål å gi nydiagnostiserte og deres pårørende kunnskap om MS, og tips for å håndtere hverdagen på en god måte.

Kurset finner du her.

Du er ikke alene 

Kanskje du akkurat nå føler deg både forvirret og alene. Da skal du vite at det er andre som har det som deg. MS-forbundet kan tilby et stort nettverk av mennesker som har sykdommen felles. I MS-forbundets lokalforeninger, som finnes rundt om i hele landet, kan du møte andre i samme situasjon. 

Cathrine forteller om hvordan hun gikk fra å føle seg ensom til å bli en del av et stort felleskap.

Snakk med en som har MS

Vi anbefaler at du som har fått MS eller er pårørende til noen med MS snakker med noen som har vært i samme situasjon som deg selv. Vi har likepersoner som har MS, likepersoner som er pårørende, og likepersoner som er foreldre til barn med MS. De deler gjerne av sine erfaringer og er eksperter på å lytte. I tillegg har MS-forbundet ungkontakter for unge med MS (18-40 år) som kan kontaktes. 

Sett deg inn i MS

På våre nettsider finner du mye nyttig informasjon som vi anbefaler deg å lese. Vi har en egen kunnskapsbank hvor du finner informasjon om blant annet symptomer og behandlinger, og vi har også egne rådgivingstjenester som du kan benytte deg av.

Opphold for nydiagnostiserte på MS-senteret

Det er mulig å søke plass på intensivopphold for nydiagnostiserte på MS-senteres i Hakadal.

Les mer om oppholdet her.

Bli med på en aktivitet

Vi har mange kurs og aktiviteter over hele landet hvor du kan møte andre personer med MS, eller pårørende.

Historier om MS