Hjem / Gi en gave / Bli fast giver / Hvordan endre beløpsgrensen på min AvtaleGiro?

Hvordan endre beløpsgrensen på min AvtaleGiro?

Du kan selv velge eller endre beløpsgrensen din ved å kontakte din bank eller logge deg inn i din nettbank.

Beløpsgrense er maksbeløpet du tillater banken å trekke fra din konto. Hvis beløpsgrensen på er 275kr på AvtaleGiro-avtalen og ditt avtalte trekkbeløp til MS-forbundet er 300kr i måneden, vil trekket stoppe helt opp. Du blir ikke trukket mer enn hva du skal betale, men det anbefales å sette et høyere beløp for å sikre at betalingen ikke blir avvist og det gir rom for mulige fremtidige endringer. I noen banker må beløpsgrensen være minst 1kr over det avtalte beløpet.

Steg til gjennomføring i nettbank:

Mange nettbanker har ulik prosedyre på hvordan endre beløpsgrense på AvtaleGiro. Under finner du en generell gjennomgang av hvordan finne frem:

  1. Logg deg inn i nettbanken
  2. I de fleste banker er det en meny øverst på siden hvor du får opp en rekke alternativer. Her leter du etter Betale og overføringer > Faste betalinger > «AvtaleGiro, eFaktura og faste betalinger»
  3. Blad ned på siden til du finner «Mine AvtaleGiro-avtaler / Avtalegiro». Her vil en av linjene være Multippel Sklerose Forbundet i Norge, MS-forbundet eller Multippel Sklerose Forbundet.
  4. På MS-forbundet-avtalelinjen vil det være enten tre prikker eller pil som du kan trykke på for å få opp en liten valgmeny. På valgmenyen kan det stå «Endre» eller «Detaljer AvtaleGiro-avtale» mm. Trykk på den!
  5. Når du kommer et steg videre, vil det stå Maksbeløp (per måned eller periode) og et beløp. Her kan du se og endre beløpsgrensen din. Pass på at beløpet tilsvarer minimum din faste trekksum i MS-forbundet og helst rund opp til nærmeste 500,-. Dersom du er usikker på hva din trekksum er, kan du kontakte oss eller logge inn på MinSide.
  6. Etter du har endret beløp, trykk Bekreft eller OK.
  7. Noen banker vil kreve at du signerer elektronisk ved hjelp av bankID eller kodebrikke for å bekrefte endringene.
  8. Nå skal alt være i orden til neste trekk.