Hjem / Gi en gave / Skattefradrag for gaver

Skattefradrag for gaver

Alle som har gitt 500 kroner eller mer i gave til MS-forbundet i løpet av et kalenderår kan få skattefradrag for gaven(e), forutsatt at vi har ditt fødselsnummer. Du kan få skattefradrag for gaver inntil 25 000 kroner.

For at du skal få skattefradrag for gaver gitt til MS-forbundet krever skattemyndighetene at gaven innberettes av MS-forbundet. Du kan ikke rapportere inn dette selv. 

Hvilken informasjon trenger MS-forbundet?

For at du skal få skattefradraget for gaver gitt til MS-forbundet krever skattemyndighetene at gaven(e) innberettes av MS-forbundet. Det eneste du trenger å gjøre er å registrere ditt fødselsnummer hos oss. Har du allerede registrert det, vil du automatisk få fradrag på din skattemelding.

Hvis vi ikke har ditt fødselsnummer så kan du enkelt legge dette inn selv på din side

Alternativt så kan du ta kontakt med oss i MS-forbundet på telefon 22 47 79 90 og oppgi ditt fødselsnummer. Vi er tilgjengelig på telefon fra kl. 09.00-15.00 (mandag-fredag).

NB! Frist for å melde inn ditt fødselsnummer er 17. januar 2024.

Du finner mer informasjon om skattefradrag for gaver til veldedige formål på Skatteetaten sine nettsider.

Årsoppgave 

I begynnelsen av hvert år sender vi ut årsoppgave til alle som støttet oss med 500 kroner eller mer året før. Dette er vi pålagt av Skatteetaten. Årsoppgaven inneholder informasjon om alle pengegavene du ga oss i løpet av fjoråret og du kan bruke denne for å sjekke at riktig beløp er ført i skattemeldingen din. 

Noen får årsoppgaven i postkassen og andre får varsel på mail og/eller sms. Du kan også hente ut din årsoppgave ved å logge inn på Min side. 

Årsoppgave 2023

Årsoppgaven for 2023 ble sendt ut på SMS og e-post 24. januar 2024 med lenke til nedlastning av årsoppgaven med innlogging. Vi forsikrer om at blimed.ms.no er MS-forbundet sin side, og lenken er sikker å trykke på.

Tusen takk for din støtte!

Portrett av Helene Wangberg
,

Forskingens betydning for oss med MS

Forskning er helt avgjørende for at vi med MS skal få så gode liv som mulig. Etter å ha levd med MS i…