Hjem / Likepersonsarbeid

Likepersonsarbeid

Likepersonsarbeid handler om å bruke personlige erfaringer for å støtte og veilede andre som befinner seg i lignende situasjoner. For deg som har MS eller er pårørende, kan en samtale med en likeperson gi forståelse, støtte og innsikt.

Erfaring gir forståelse

En likeperson i MS-forbundet er en person som enten selv har MS, eller er pårørende til noen med MS. En likeperson gir informasjon og veiledning basert på egne erfaringer. Deres styrke ligger i deres evne til å lytte, forstå og dele erfaringer.

Likepersonene forstår de spesifikke utfordringene du står overfor og kan gi deg støtte. Å snakke med noen som "har vært der" kan gjøre en stor forskjell. Likepersonene er først og fremst gode samtalepartnere som kan lytte når du trenger det mest.

Ikke medisinske råd

Likepersoner kan ikke gi medisinske råd. De er ikke fagpersoner og deres hovedoppgave er å dele egne erfaringer, lytte og være en støtteperson. Dersom du trenger medisinsk rådgivning, bør du alltid konsultere en lege eller annen helsefaglig ekspert.

Kurs og taushetsplikt

Våre likepersoner gjennomgår kurs for å sikre at de er godt rustet til å støtte andre. Dette betyr at du kan stole på at rådene og støtten de gir er informert og verdifull. Alle likepersonene har taushetsplikt.