Hopp til hovedinnholdet

Midt-Troms og Omegn MS-forening

Det kan søkes om midler til norske forskningsprosjekter – både ettårige og flerårige – som støtter forskning på multippel sklerose (MS), samt til forskning og tiltak som har som formål å bidra til at pasientgruppen oppnår best mulig livskvalitet. Søknadene vil bli behandlet i mars 2022. 

I en studie publisert i det prestisjefylte vitenskapelige tidsskriftet Science denne måneden fant en at infeksjon med kyssesykeviruset (Epstein-Barr virus/EBV) kanskje er en avgjørende faktor for at MS-sykdommen utløses. 

Vi inviterer til digitale informasjonsmøter, hvor du kan høre mer om Trå til for MS - Grand Départ

I den nyeste episoden av MSpodden handler det om MS-forbundets arbeid med MS-saken. 

Personer med svekket immunforsvar grunnet sykdom eller bruk av immundempende medikamenter kan ha behov for en fjerde dose med koronavaksinen. 

Har du en god ide til hvordan bidra til et bedre liv med MS? Da kan midler fra Stiftelsen Dam være løsningen. 2. januar 2022 åpnes det for å søke midler fra tre av Dam sine programmer.

EgenMS er et brukerstyrt prosjekt finansiert av Stiftelsen DAM der personer som lever med MS samarbeider med forskere fra SINTEF om å utvikle egenmestringsverktøy. Disse skal gjøre det enklere å leve med sykdommen og å kommunisere hvordan man har det til pårørende og helsetjenesten.

Årets første desemberdag gav uventet, men gledelig pengegave. Under Stiftelsen UNI sitt årlige tildelingsarrangement, mottok MS-forbundet årets «Erkjentlighetspris 2021».

I 2022 starter Tour de France - verdens største sykkelløp og verdens største årlige sportsbegivenhet - i København. Det kan du være med og oppleve!

I møte i Beslutningsforum 22. november ble to MS-medisiner godkjent til behandling av to sårbare grupper MS-pasienter. 

MS-forbundets lokalforeninger har fått innvilget støtte fra Stiftelsen Dam til hele 13 lokale prosjekter. Midlene er viktige for lokalforeningene som får til aktivitet for medlemmene basert på frivillighet.

Det er foreløpig ikke aktuelt med fjerde dose koronavaksine til personer med MS. 

En tøff behandling i et fremmed land, uten garanti for å bli bedre. Malene Johnsen er likevel ikke i tvil om at turen til Moskva for stamcellebehandling er det beste alternativet. Les om henne i MS-blad nr. 3, og følg reisen hennes til Moskva her:

Under helgens inspirasjonskonferansen ble MS-prisen 2020 endelig delt ut. 100 tillitsvalgte og ansatte fikk overvære den høytidelige overrekkelsen av prisen til tidligere generalsekretær Mona Enstad.

Til høsten håper vi at vi igjen kan samles fysisk til MS-konferanse. Det er planlagt syv konferanser rundt om i landet. Årets tema er En bedre hverdag.

Verdens største MS-kongress ble avholdt i oktober. Her finner du en oppsummering. 

NEVROVAX-studien publiserer stadig nye resultatet. Og nå har de fått ekstra forskningsmidler fra Stiftelsen Dam.

Brenner du for organisasjonsarbeid og trives du i høyt tempo med mange oppgaver? Søknadsfrist 15. november. 

MS-forbundet har laget åtte treningsfilmer spesielt tilpasset deg med MS. Filmene er gratis tilgjengelig på nett. Til vinteren kommer det enda flere filmer.

Mandag fikk tre MS-behandlinger nei til innføring i Norge av Beslutningsforum. MS-forbundet fortviler. 

Kontaktinfo

Leder: Einar Nikolaisen
92463400

Hva skjer?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.